22. detsember 1997 kell 22:00

Lao efektiivsuse tõstmine vöötkoodiga

Vöötkood pakub võimalusi tõsta ladude efektiivsust. Üks võimalus on alljärgnev:

1. kõik lattu võetud tooted ja nendega kaasnev informatsioon sisestatakse arvutisse käsitsi. Arvuti juhib vöötkoodiprinterit, millega trükitakse välja unikaalse vöötkoodiga etikett. Selline etikett kinnitatakse igale ladustatud tootele;

2. laotööline, kes paigutab toote vabale kohale laos, loeb toote koodi ja laoaadressi koodi kaasaskantavasse terminaali. Sellega hoitakse kõik vastuvõetud tooted kantava terminaali mälus. Vajadusel tühjendatakse mälu lao arvutisse. Raadioterminaale kasutades terminaali tühjendust ei tehta;

3. kauba komplekteerimisel laetakse komplekteerija terminaali kogutavate toodete loetelu. Terminaal ütleb töölisele, millist toodet milliselt laoaadressilt on vaja võtta. Komplekteerimisel loetakse tootekoodi ja laoaadressi. Vajadusel tühjendatakse mälu lao arvutisse.

Hetkel kuum