• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiate hinnad taastuvad

  Riia börsil on pühad juba alanud. Aktsiate hinnad püsisid esmaspäeval peaaegu muutumatuna ning Rietumu indeks langes napilt 0,11 protsenti, 138,96 punktini. Suurema osa käibest tegi Unibanka, mille hind jäi muutumatuks.
  Vilniuse börsil oli kauplemine samuti tagasihoidlik. Suur oli seevastu börsivälise süsteemi käive (ligi 10 mln litti), kusjuures kaubeldi põhiliselt väiksemate A-nimekirja aktsiatega. Põhinimekirja indeks langes taas, kuna mõlemad suurpangad liikusid alla. Kauplemist taasalustati Rokiskise aktsiatega, mis 2% võrra langesid, samas peatati kauplemine Birzai aktsiatega. Lisanimekiri tugevnes, tõsutrendi jätkas väike Ukio pank, mida endiselt ergutab uudis Hansapanga poolt omandatavast suurosalusest.
  Vene aktsiate hinnad püsisid pea kogu päeva jooksul negatiivsel pinnal, kuid jõudsid õhtuks kergesse plussi. Maaklerid leidsid, et tõus oli tingitud eeskätt tehnilistest teguritest reedese järsu languse järel ning nädala jooksul peaksid hinnad veelgi langema. Tõusu põhjustas Vene investorite spekulatiivne ostmine võtmaks positsioone aastavahetuse eel ning turu üldisest passiivsusest tulenev pakkumise puudus. Siiski oli ka paar head uudist -- LUKoil teatas suurenenud kasumist ning GAZ lepingu ennetähtaegsest allakirjutamisest Fiatiga ühisettevõtte loomiseks.
  Reedel oli USAs kolme eri tüüpi optsioonide-futuuride kustumistähtaeg, nn triple-witching day, mis põhjustas äärmiselt suure kauplemiskäibe ja lisas niigi kõikuvale turule volatiilsust. Varases kauplemises langes Dow koguni 270 punkti, kuid kogus end õhtuks ja sulgus 90punktises miinuses. Seni raskelt pihta saanud tehnoloogiaaktsiad seevastu ilmutasid elustumise märke ning Nasdaqi koondindeks tõusis 1,55 punkti.
  Esmaspäeval levis tehnoloogiaaktsiate tugevnemine ka laiemal turul ning lõunaks oli Dow tõusnud 20 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.