2. veebruar 1998 kell 22:00

Erastamisagentuur lükkas maamüügi küsimuse edasi

Erastamisagentuuri maa erastamise üksuse direktor Mati Meeliste ütles, et erastamisagentuur on võimeline erastamisega rohkem tegelema ja osa maavalitsuste kohustusi võiks erastamisagentuur üle võtta. Samas oleks riigile kasulikum, kui maksumaksjate raha kasutataks otstarbekamalt, lisas Meeliste.

Meeliste ütles, et jaanuaris tuli erastamisagentuuri kätte 42 erastamisobjekti. Aastas jõuaks agentuur ära teha ligi viissada objekti, väitis ta.

Pärnu maavalitsuse maa-ameti juhataja Elmar Pärtel lausus, et erastamisagentuuri ettepanek tekitanuks liigset tüli ja asjaajamist. Pärtel on seisukohal, et erastamise korraldamise võiks üldse erastamisagentuurilt ära võtta. «Saaksime ise suurepäraselt hakkama,» kinnitas ta.

Lääne maavanema Hannes Danilovi sõnul tunnevad kohalikud omavalitsused ettevõtete olukorda paremini ja järelevalve nende üle on tõhusam. «See oli üks põhjus, miks erastamisagentuuri ettepanek läbi ei läinud,» ütles Danilov.

Järva endise maavanema Arvo Sarapuu sõnul pole Eesti üks tervik, millele saab kohandada samu reegleid. «Palamuse vallas ei ole erastamisagentuuril küll mitte midagi teha, kuid suuremate linnade puhul on hoopis teine lugu,» rääkis Sarapuu.

Sarapuu lisas, et erastamisagentuur võiks erastamist korraldada paigas, kus see oleks tõesti otstarbekas.

Hetkel kuum