4. veebruar 1998 kell 22:00

Saku aktsia rekordkäive

Saku õlletehase aktsiatega sooritatud 17 tehingus vahetas omanikku 418 230 aktsiat, mis moodustab 5,2 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist. Peamine osa käibest tehti vahetult enne börsi sulgemist kahe rohkem kui 100 000 aktsia suuruse tehinguga.

Hansapanga maakler Charlie Viikberg ütles, et tegemist oli uue välisinvestoriga, kes investeeris esimest korda Saku õlletehase aktsiatesse. Viikbergi sõnul on tegemist investoriga, kes on uurinud põhjalikult ettevõtte tausta ja majanduslikku olukorda ning on tõenäoliselt huvitatud pikaajalisest investeeringust.

HF Kapitali maakler Kaur Elviste ütles, et turuhinnaga sooritatud suurtehingud ei mõjuta Saku õlletehase aktsiatega kauplemise edaspidist aktiivsust. Eelmise aasta jooksul kaubeldi õlletehase aktsiatega kokku 82 miljoni krooni eest, mis on paar miljonit enam kui ettevõtte aktsiakapital.

«Praegune ostjaid soosiv olukord on kasulik ka välisinvestoritele, sest hinnad on suhteliselt madalal ja ilma suurema vaevata on neil võimalik saada ettevõttest suuri tükke,» lausus Charlie Viikberg.

«Kuigi välisinvestori julge rahapaigutus on positiivne nähe meie praegusel vaikse kauplemisega perioodil, ei tähenda see mingit murrangut turul,» hindas Viikberg hetkeolukorda. «Selleks et läbimurre toimuks, peaks paranema majanduse üldine olukord,» lisas ta.

Saku õlletehasesse raha paigutanud välisinvestor ei plaani Viikbergi sõnul uut investeeringut mõne teise Eesti ettevõtte aktsiatesse.

Saku õlletehase aktsia sulgemishind eile ei muutunud ja jäi 27 krooni tasemele. Aasta alguseni kaubeldi Saku õlletehase aktsiatega börsi vabaturul, praegu on aktsiad börsi lisanimekirjas.

Hetkel kuum