Hoiupank kilbiga

16. veebruar 1998, 00:00

Möödunud nädalal teatas Hoiupanga juhatuse esimees Aare Kilp, et suure bravuuriga käivitatud Hansapanga ja Hoiupanga ühinemisprotsess on jooksnud liiva. Hansapanga juhid püüdsid hiljem küll asja pehmendada, rääkides ühinemisläbirääkimiste nullist alustamisest ja ühinemise võimalikkusest kaguemas tulevikus.

Kuu aega tagasi ühist pressikonverentsi andes olid mõlema panga juhid ühinemises sada protsenti kindlad ja välistasid täielikult igasuguse võimaluse, et läbirääkimised võiksid lõppeda tulemusteta. Möödunud nädalal olid aga hoiupankurid nagu uuesti sündinud, kui teatasid kõneluste katkemisest.

Läbirääkimiste katkemisest andis aimu ka Aare Kilbi kõne Hoiupanga korraldatud musketäristiilis ballil. Kilp võrdles Hoiupanka veiniga, mis iga aasta paremaks muutub ja sellega seoses muutub ka panga hind ning maitse. «On selge, et mõni noorem ja toorem veinisort tahaks oma väärikust ja ka hinda sel moel tõsta, et end vana ja auväärse veiniga segada,» lausus Kilp ja lisas, et see on raske ja mõnel juhul isegi võimatu.

Kilbi kõne oli suunatud Hansapanga juhtidele. Kui kuu aega tagasi jäi mulje, et Hoiupangal puudub kilp, millega ennast hansapankurite nõudmiste vastu kaitsta, siis nüüd anti Hansapangale mõista, et ka Hoiupank hakkab tingimusi esitama.

Tänu ühinemisteatele järgnenud Hoiupanga aktsia hinna tõusule leevenes mõneks ajaks Hoiupanga juhtivtöötajate hirm võlavangla ees ja see lubab neil ennast näidata senisest sõjakamana.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing