17. veebruar 1998 kell 22:00

Talvel vähem meelelahutust

Talve kättejõudmine ja jõulude läbisaamine on tarkvara edetabelis kurvalt mõjunud lahtrile «Meelelahutus ja kodutarkvara». Näib, et koos detsembrikuise koduarvutite ostupalavikuga on multimeediavahendid ja mängud juba ära ostetud ja selle aasta esimese kuuga pole jõutud neist veel ära ka tüdineda, et uut ostupalavikku alustada. Töine kuu jaanuar on enimmüüdud 25 tarkvaraprogrammi nimekirja hoopis töö juures vajalikke programme toonud, meelelahutuse osa arvel loomulikult.

Legaalse tarkvara müügitulemuste paranemine siiski rõõmustab tarkvaratootjaid: vähemalt kontorisse ostetakse nüüd seaduslikku softi rohkem kui varem. Kuid endiselt on Eesti veel piraatide hulka kuuluvate maade nimekirjas, nii et siinsetesse arvutikasutajatesse suhtumise paranemist tuleb veel oodata. Võib-olla oleksid Euroopa Liitu tahtjadki piraatlusvastases võitluses häälekamad, kui tarkvarapiraatideks nimetatud riikidele liitumisläbirääkimistel nägemiseni öeldakse, kuni asjaga korras on.

Hetkel kuum