Ühispanga emissioon õnnestus

03. märts 1998, 00:00

Möödunud nädalal alanud elavnemine Tallinna börsil sai eile märkimisväärse jätku -- aktsiate hinnad rallisid päevaga keskmiselt ligi 5% ülespoole. ÄP indeks kerkis päevaga 4,89% ja sulgus 713,32 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 79,16 mln kr.

Eile hommikul avanes börs ligi 1,8% reede õhtusest sulgemistasemest kõrgemal. Hommikust tõusu vedas juba reedel järsu hinnahüppe teinud Ühispanga aktsia. Päevapeale selgus ka tõusule viinud põhjus -- kui seni räägiti vaid umbääraselt Ühispanga edukast 50 mln USA dollarise mahuga GDRide emissioonist, siis eile teatas emissiooni korraldaja Nomura Internationali esindaja BNSile, et emissioon on üle märgitud.

Analüütikud ja maaklerid pidasid seda uudist äärmiselt oluliseks. Emissiooni täismärkimine ei tähenda mitte ainult raha Ühispangale. See näitab, et usaldus Eesti ja Eesti pankade vastu on välisturul taastumas ning annab lootust, et välisraha on veelgi Eesti turule tulemas.

Maaklerite sõnul kasvas investorite optimism selle uudise mõjul märgatavalt. Kui ka pankade kasumid vastavad ootustele, võib loota hinnatõusu jätkumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing