7. aprill 1998 kell 22:00

Ehitaja valimine nõuab eeltööd

Viimaste kuudega pole ehitus- ja remonditööde teostamine kallinenud. Peaaegu samaks on jäänud nii ametlikult tellitavate firmade kui ka musta tööjõu hinnad. Kevade edenedes on oodata tööde mõningast kallinemist.

Kuigi tööjõu keskmine hind pole muutunud, soovivad ehitus- ja remondimehed sama töö tegemise eest väga erinevat tasu. Seejuures erinevad küllalt oluliselt mitte ainult musta tööjõu, vaid ka firmade hinnad. Seega tuleks enne otsuse tegemist näha veidi vaeva ja teha endale selgeks, missuguse hinna eest on võimalik ühe või teise töö tegija leida.

Kindlasti pole töötasu ainus kriteerium, mille alusel endale töömeest valida, kuid turusituatsiooni väljaselgitamine välistab vähemalt selle, et töö eest oluliselt üle makstakse.

Omaette kategooria moodustavad need töömehed, kes soovivad saada tunnitasu. Kui teete otsuse tunnitasu alusel töötava musta tööjõu kasuks, siis on risk kõige suurem. ÄP

Hetkel kuum