16. aprill 1998 kell 22:00

Selgus Hansagrupi kasum

Kauplemine Tallinna börsil eile hoogustus. Börsi ja vabaturu päevakäive kerkis eeskätt pangaaktsiate toel viimase kuu aja jooksul alles kuuendat korda üle 100 mln kr taseme. ÄP indeks püsis eile küllalt stabiilselt ja sulgus õhtul 766,82 punktil ehk 0,06% kõrgemal kolmapäevasest sulgemistasemest.

Tavaliselt kuu 17. päeval pankade lühibilansid avaldanud Eesti Pank tegi aprillis seda päev varem. Kella 13.05ks, kui lühibilansid avaldati, ei olnud taas oma kuutulemusi veel avaldanud Hansapank. Huvitaval kombel magas seekord lühibilansside avaldamse maha ka börs ega peatanud Hansapanga aktsiaga kauplemist.

Poolteist tundi pärast börsi sulgemist selgusid siiski kauaoodatud tulemused, nii Hansapanga enda kui grupi omad. Tütarettevõtetelt saadud dividendide mõjul ulatus emaettevõtte I kvartali kasum koguni 132,1 mln kroonini. Ilma 97,2 mln kr dividendideta oli Hansapanga I kvartali kasum 34,9 mln kr ja märtsis 26,5 mln kr.

Grupi puhaskasum oli I kvartalis 83 mln kr ja varade maht 15,57 mld kr. Nii panga kui grupi kasum on igati korralikul tasemel, ka Ühispanga väidetavalt veidi paisutatud kasumiga võrreldes.

Hetkel kuum