Hansa Investments tegutseb
Investeerimisfirma veenab EMV aktsionäre Merkoga mitte liituma

21. aprill 1998, 00:00

Raudsepa sõnul ei ole Hansa Investmentsil või Baltic Republic Fundil, mida Hansa Investments EMVs esindab, plaanis hakata ostma aktsiaid koondamaks endale 51% aktsiatest. Meie ainuke võimalus on saada 51% aktsionäride toetus sellele, et uue ettevõtte osalused jaotuksid võrdselt kummalegi osapoolele, lausus ta.

Raudsepa sõnul ei soovi Hansa Investments takistada liitumist üldiselt. Lihtsalt aktsiate vahetuskurss, mille kohaselt vahetatakse viis EMV aktsiat seitsme Merko aktsia vastu, ei ole tema sõnul õiglane.

«Kui mina oleksin Hansa Investmentsi juht Joakim Helenius, siis mina samuti ei sooviks Merko ja EMV ühinemist,» lausus EMV nõukogu esimees Jaan Koort. Joakim Helenius on ehitusfirma Koger & Sumberg aktsionär.

Piret Raudsepa sõnul pole selline väide adekvaatne, sest Heleniusele kuulub Koger & Sumbergis vaid umbes 2%.

Koort vaidles vastu ka väitele, nagu kaotaksid EMV aktsionärid tehinguga palju raha. Mina kui suurim eraisikust EMV aktsionär, kel on 6,2protsendiline osalus, leian, et perspektiivis võidab aktsionär palju, lausus ta.

ASi Merko Ehitus nõustaja, Balti Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimehe Indrek Rahumaa sõnul oleks ühinenud ettevõtte kasum aktsia kohta 1998. aastal 7,26 krooni. Kui liitumist ei toimu, siis aktsia hind langeb tohutult ja kaotus EMV aktsionärile oleks palju suurem kui see hetke 6kroonine kaotus, lisas ta.

Kui aktsiate vahetuskurss on õiglane nii meie, Price Waterhouse'i kui Hansapanga analüütikute meelest, siis millele toetudes väidab Hansa Investments vastupidist, nentis Rahumaa.

EMV juhatuse esimehest Algerd Andruskevit?usest saab esialgsete kokkulepete kohaselt uue ettevõtte nõukogu esimees. Ühinenud ettevõtte juhatuse liikmeteks saavad Imre Sams ja Peep Siitam, kes on praegu EMV juhatuse liikmed.

Samas ei saa praegused EMV nõukogu liikmed ühtegi kohta uue ettevõtte nõukogus. «On siiski võimalik, et mina saan uue ettevõtte nõukogusse,» sõnas Koort. Ta lisas, et mitte mingil juhul ei tugine EMV juhatuse ja nõukogu otsus liitumise kohta isiklikele huvidele. Uue ettevõtte juhatuse esimeheks saab esialgsete kavade järgi Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing