27. aprill 1998 kell 22:00

Turul valitses langusmeeleolu

Tallinna börs alustas eile hommikul rahulikus kauplemises. Tund pärast börsipäeva algust pöördus turg aga kiirele langusele. Pangaaktsiate juhtimisel kukkus turg tunni ajaga ligi 3,5% ja stabiliseerus seejärel taas. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 691,52 punktil (päevaga -3,75%). Börsi ja vabaturu käive oli 99,53 mln kr.

Eile börsil toimunu meenutas kangesti selgelt läbimõeldud strateegiat. Üheaegselt, 16--18 minutit pärast kella 11, hakati 1000aktsiaste pakkidena turul müüma Hansapanga, Hoiupanga, Ühispanga ja Forekspanga aktsiat. On üsna tõenäoline, et nende samaaegselt alanud tehingute taga oli üks ja seesama investor. Päeva lõpuks kukkusid pangaaktsiad 3,7--6,1%. Suurima kukkumise tegi Tallinna Panga aktsia, kõige väiksem oli Ühispanga aktsia kaotus.

Väljaspool pangasektorit tegi veidi ootamatu 16,9% languse Leks Kindlustuse aktsia. Leks Kindlustus avaldas eile grupi I kvartali tulemused. Kogutud preemiad olid kasvanud eelmise aastaga võrreldes 3,3 korda, väljamakstud hüvitised kasvasid aastaga aga 8,3 korda. Suured muutused on suures osas tingitud ka muutustest grupis endas.

Hetkel kuum