• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turul valitses langusmeeleolu

  Tallinna börs alustas eile hommikul rahulikus kauplemises. Tund pärast börsipäeva algust pöördus turg aga kiirele langusele. Pangaaktsiate juhtimisel kukkus turg tunni ajaga ligi 3,5% ja stabiliseerus seejärel taas. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 691,52 punktil (päevaga -3,75%). Börsi ja vabaturu käive oli 99,53 mln kr.
  Eile börsil toimunu meenutas kangesti selgelt läbimõeldud strateegiat. Üheaegselt, 16--18 minutit pärast kella 11, hakati 1000aktsiaste pakkidena turul müüma Hansapanga, Hoiupanga, Ühispanga ja Forekspanga aktsiat. On üsna tõenäoline, et nende samaaegselt alanud tehingute taga oli üks ja seesama investor. Päeva lõpuks kukkusid pangaaktsiad 3,7--6,1%. Suurima kukkumise tegi Tallinna Panga aktsia, kõige väiksem oli Ühispanga aktsia kaotus.
  Väljaspool pangasektorit tegi veidi ootamatu 16,9% languse Leks Kindlustuse aktsia. Leks Kindlustus avaldas eile grupi I kvartali tulemused. Kogutud preemiad olid kasvanud eelmise aastaga võrreldes 3,3 korda, väljamakstud hüvitised kasvasid aastaga aga 8,3 korda. Suured muutused on suures osas tingitud ka muutustest grupis endas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.