• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leimann ei sõlmi Ameerikas tselluloositehase leppeid

  «Ma ei ole Pärnitsa saadik,» ütles Leimann, kinnitades, et tema visiidil ei ole seost tuntud suurerastaja Ülo Pärnitsa kavadega.
  Leimanni sõnul peavad äriprojektid teostuma ärimeeste tasandil. «Mina püüan vaid fooni luua,» ütles ta.
  Ministri kohtumised maailma juhtiva tselluloosiriigi Kanada tootjatega korraldas selle ala konsultatsioonifirma Simons Inc, mis on seni vahendanud Pärnitsa ja ühe Kanada suurkontserni läbirääkimisi.
  Pärnits ei soovinud tselluloosikava põhjalikumalt kommenteerida, viidates Simons Inc'i keelule. «Nad ei lubanud mul rohkem lobiseda,» nentis ta. «Asjad kulgevad hästi,» ütles ta vaid.
  Leimann on nädalasel visiidil Põhja-Ameerikas, kus teiste hulgas on olnud kohtumised mitme Kanada tselluloositootjaga. Majandusministri visiit jätkub sel nädalal USAs, kus on kavas kohtuda tselluloositootja Weyerhauseri juhtkonna ja Southern Paper Corporationi presidendiga.
  Valitsus võttis mullu detsembri keskel vastu otsuse, milles toetas tselluloositehase ehitamist ja lubas garanteerida riigimetsa kasutamise tehases. Riik ei kavatse kavandatavas projektis osaleda aktsionärina.
  Pea- ja majandusminister on mitme kuu vältel kohtunud tselluloositehasesse investeerimisest huvitatud investoritega.
  Tselluloositehase rajamisest on huvitatud teiste hulgas Singapuri korporatsioon Tolaram Group ja suurerastaja Ülo Pärnits, kes on pidanud läbirääkimisi 12 välisinvestoriga.
  Pärnitsa kinnitusel on kõige tõenäolisem partner on üks Kanada suurkorporatsioon.
  Tänavu veebruaris lubas suurprojekti rahastamist toetada Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD). Projekti rahastamise vastu on huvi tundnud ka maailmapanga juures töötav finantseerimisasutus IFC.
  Tselluloosiprojekt vajab väidetavalt umbes 300 miljoni dollari ehk üle nelja miljardi kroonist investeeringut.
  Valitsus enne Leimanni naasmist tselluloositehase rajamise asjas otsustusi ei tee. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.