Nii põnevat ida muusikat kuuleb Eestis harva

15. mai 1998, 00:00

7.--10. mail Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis, Purtses.

Üle kolme aasta toimuv Oriendi festival tõi Eestisse rea tunnustatud muusikuid Indiast, Hiinast, Tiibetist, Türgist, Liibanonist jne. See on üks harukordseid võimalusi tutvuda meile võõra muusika ja rituaalidega. Restoranis Tandoor tutvustati India eri piirkondade roogi.

Sain osa vaid festivali lõppkontserdist, kus esitati jaapani rituaale. See tundus ehe. Ma ei ole olnud oriendihuviline, kuid nähtu oli huvitav, siirast tegemisrõõmu oli ilus vaadata. Ehk oleks laval toimunu pääsenud paremini esile väiksemas ruumis. Väga tore, et enne etteasteid selgitati, mis laval toimuma hakkab. Tore on ka see, et festival toimus üle Eesti.

Käisin laupäevasel india ja pühapäevasel jaapani kontserdil. Jaapanlaste esinemine oli ääretult soe ja südamlik, kostüümid pakkusid tõelist esteetilist naudingut. Vaatajateni osati tuua lapsepõlvest meenuv muinasjutumaailm. Kahju, et saal oli pooltühi -- sellist etendust näeb ehk kord kümne aasta jooksul. Hindude etendus ei jätnud nii terviklikku muljet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing