• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL ja USA lähenevad

  Euroopa Liit on süüdistanud USAd selles, et tema poolt kolmandate maade suhtes kehtestatud sanktsioonid on vastuolus rahvusvahelise õigusega. Kõne all on USA Helmsi-Burtoni seadus Kuuba kohta, mis lubab karistada kõiki välisfirmasid, kes investeerivad Kuubas pärast 1959. a revolutsiooni natsionaliseeritud omandisse, ning D'Amato seadus, mis kohustab rakendama sanktsioone nende välisfirmade suhtes, kes investeerivad Iraani ja Liibüa energiasektorisse.
  D'Amato seaduse alusel tahtis USA karistada Prantsuse firmat Total SA, Vene Gazpromi ja Malaisia Petronas Dagangi, kes olid sõlminud 2 mld dollari suuruse tehingu Iraani Lõuna-Pari naftavälja hõlvamiseks. Eilsel tippkohtumisel jõuti siiski kokkuleppele, et USA loobub oma sanktsiooninõudest. Vastutasuks lubas EL, et edaspidi hoidub ta maailmas ebaseaduslikult võõrandatud kinnisvarasse investeerimast.
  USA presidendi Bill Clintoni, ELi eesistujamaa Suurbritannia peaministri Tony Blairi ja Euroopa komisjoni (EK) presidendi Jacques Santeri eilsele kokkuleppele eelnesid pühapäeval Brüsselis ELi ja USA esindajate pingsad arutelud.
  Lisaks esitasid EL ja USA algatuse liberaliseerida kahepoolseid kaubandussuhteid ning edendada mitmepoolset kaubandust.
  ELi ja USA tippkohtumiselt siirdusid Tony Blair ja Bill Clinton Genfi maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) nõupidamisele, kus USA president tegi eile hilisõhtul ettepaneku ülemaailmsete kaubandusläbirääkimiste uue vooru alustamiseks. REUTERS-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.