25. mai 1998 kell 22:00

Ühispank kavandab investeerimisgruppi

Ühispank peab läbirääkimisi Norma Grupi firmaga NG Kapital, et kaasata see koos HF Kapitali ja Tallinna Panga varahaldusstruktuuridega loodavasse investeerimispanganduse gruppi.

«Läbirääkimised alles käivad, mingit kindlat kokkulepet veel ei ole,» ütles Ühispanga raha- ja kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro. Tema sõnul pole veel selge ka investeerimisgrupi loomise skeem, sest see ootas Ühispanga ja Tallinna Panga aktsionäride ühinemisotsuse taga.

Pankade aktsionärid langetasid ühinemisotsuse pühapäeval.

«Meil on Tallinna Pangaga kattuvaid asju, ilmselt pole kulude kokkuhoiu pärast mõttekas paralleelstruktuure hoida,» rääkis Kangro. «Koos Tallinna Panga varahalduse ühendamisega ajame Hüvitusfondiga HF Kapitali ostmise asja,» lisas ta.

Ühispank kavatseb luua investeerimispangandusega tegeleva grupi emafirma, mis ühendaks maakleriteenust, fondi- ja varahaldust ning finantseerimise organiseerimist pakkuvaid tütarfirmasid. BNS

Hetkel kuum