• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank kavandab investeerimisgruppi

  Ühispank peab läbirääkimisi Norma Grupi firmaga NG Kapital, et kaasata see koos HF Kapitali ja Tallinna Panga varahaldusstruktuuridega loodavasse investeerimispanganduse gruppi.
  «Läbirääkimised alles käivad, mingit kindlat kokkulepet veel ei ole,» ütles Ühispanga raha- ja kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro. Tema sõnul pole veel selge ka investeerimisgrupi loomise skeem, sest see ootas Ühispanga ja Tallinna Panga aktsionäride ühinemisotsuse taga.
  Pankade aktsionärid langetasid ühinemisotsuse pühapäeval.
  «Meil on Tallinna Pangaga kattuvaid asju, ilmselt pole kulude kokkuhoiu pärast mõttekas paralleelstruktuure hoida,» rääkis Kangro. «Koos Tallinna Panga varahalduse ühendamisega ajame Hüvitusfondiga HF Kapitali ostmise asja,» lisas ta.
  Ühispank kavatseb luua investeerimispangandusega tegeleva grupi emafirma, mis ühendaks maakleriteenust, fondi- ja varahaldust ning finantseerimise organiseerimist pakkuvaid tütarfirmasid. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.