Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Walko lõpetab tegevuse

  Õmblusvabriku suured tegevuskulud tuleb aktsionäridel kinni maksta

  Walko juhatuse esimees Kalle Pilt ütles, et kuna ettevõttel on netovara vähem kui pool aktsiakapitalist, siis äriseadustiku kohaselt tuleb sel juhul aktsionäride üldkoosolek kokku kutsuda ja otsustada, mis saab edasi. Rohkem ei soostunud Pilt rääkima.
  Mai keskel müüs Concordia Õigusabi AS suurema osa õmblusvabriku varast ja hoonetest välisosalusega ASile Walthemstorm. Walko vara oli panditud Ühispangast võetud laenu katteks, mille eest Walko oli pangale võlgu jäänud 6 miljonit krooni.
  Walthemstromi esindaja advokaat Alar Eiche on varem öelnud, et Walthemstormi omanik on RiverBank Corp IBC. Eiche ei soovinud omanikeringi täpsustada, viidates oma piiratud volitustele, kuid firma nimetus viitab offshore-piirkonnale.
  Walko väikeaktsionärid pole vara müügi ja likvideerimisega rahul, sest veel eelmise aasta lõpus oli ühe aktsia väärtus sada krooni, nüüd üle poole vähem.
  Väikeaktsionärid kahtlustavad, et uue suuromaniku taga on ettevõtte senised omanikud Pindi ettevõtete grupist. Üle kolmekümne aasta vabrikus töötanud Urve Tjulkina sõnul ei ole neile praegu teada, kui palju aktsia väärtus on langenud. Igal juhul ei saa aktsiate eest enam mingit raha, lisas ta. Teine väikeaktsionär Andrei Petru?in teadis, et on uuest nädalast vallandatud, seda on tema sõnul ähvardatud juba aasta algusest saadik.
  Walkol on 174 väikeaktsionäri, kelle käes on neljandik aktsiakapitalist. Välja arvatud 1996. a, on nad igal aastal saanud osaluse pealt dividende, mis põhikirja järgi on 18% aktsiate väärtusest. See on umbes 2100 krooni aktsionäri kohta, sest igal Walko väikeaktsionäril on 120 aktsiat.
  Veel aprilli keskel, kui kinnitati 1997. aasta aruannet, polnud vara müügist ja likvideerimisest mingit juttu, jätkas Tjulkina. Tema sõnul on ettevõttel viimastel aastatel tõesti kehvemini läinud. «Eelmisel aastal jäi tööd nii hõredaks, õmblusvabrik töötas poole võimsusega,» rääkis ta.
  Sel nädalal on tema andmetel paarkümmend vabriku töötajat vallandatud. Tjulkina ise vabastati ametist sobimatuse tõttu töölt eelmise aasta lõpus.
  Uute omanike esindaja Alar Eiche on seoses Walko pandivara omandamisega Äripäevale öelnud, et uus omanik võtab üle kõik Walko võlad hankijale, tagab 80 protsendile Walko praegustest töötajatest töökoha ja investeerib kolme aasta jooksul õmblusvabrikusse 2,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.