• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Walko lõpetab tegevuse

  Õmblusvabriku suured tegevuskulud tuleb aktsionäridel kinni maksta

  Walko juhatuse esimees Kalle Pilt ütles, et kuna ettevõttel on netovara vähem kui pool aktsiakapitalist, siis äriseadustiku kohaselt tuleb sel juhul aktsionäride üldkoosolek kokku kutsuda ja otsustada, mis saab edasi. Rohkem ei soostunud Pilt rääkima.
  Mai keskel müüs Concordia Õigusabi AS suurema osa õmblusvabriku varast ja hoonetest välisosalusega ASile Walthemstorm. Walko vara oli panditud Ühispangast võetud laenu katteks, mille eest Walko oli pangale võlgu jäänud 6 miljonit krooni.
  Walthemstromi esindaja advokaat Alar Eiche on varem öelnud, et Walthemstormi omanik on RiverBank Corp IBC. Eiche ei soovinud omanikeringi täpsustada, viidates oma piiratud volitustele, kuid firma nimetus viitab offshore-piirkonnale.
  Walko väikeaktsionärid pole vara müügi ja likvideerimisega rahul, sest veel eelmise aasta lõpus oli ühe aktsia väärtus sada krooni, nüüd üle poole vähem.
  Väikeaktsionärid kahtlustavad, et uue suuromaniku taga on ettevõtte senised omanikud Pindi ettevõtete grupist. Üle kolmekümne aasta vabrikus töötanud Urve Tjulkina sõnul ei ole neile praegu teada, kui palju aktsia väärtus on langenud. Igal juhul ei saa aktsiate eest enam mingit raha, lisas ta. Teine väikeaktsionär Andrei Petru?in teadis, et on uuest nädalast vallandatud, seda on tema sõnul ähvardatud juba aasta algusest saadik.
  Walkol on 174 väikeaktsionäri, kelle käes on neljandik aktsiakapitalist. Välja arvatud 1996. a, on nad igal aastal saanud osaluse pealt dividende, mis põhikirja järgi on 18% aktsiate väärtusest. See on umbes 2100 krooni aktsionäri kohta, sest igal Walko väikeaktsionäril on 120 aktsiat.
  Veel aprilli keskel, kui kinnitati 1997. aasta aruannet, polnud vara müügist ja likvideerimisest mingit juttu, jätkas Tjulkina. Tema sõnul on ettevõttel viimastel aastatel tõesti kehvemini läinud. «Eelmisel aastal jäi tööd nii hõredaks, õmblusvabrik töötas poole võimsusega,» rääkis ta.
  Sel nädalal on tema andmetel paarkümmend vabriku töötajat vallandatud. Tjulkina ise vabastati ametist sobimatuse tõttu töölt eelmise aasta lõpus.
  Uute omanike esindaja Alar Eiche on seoses Walko pandivara omandamisega Äripäevale öelnud, et uus omanik võtab üle kõik Walko võlad hankijale, tagab 80 protsendile Walko praegustest töötajatest töökoha ja investeerib kolme aasta jooksul õmblusvabrikusse 2,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.