• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luksuskaupade maaletoojad pelgavad salakaubanduse levikut

  Rolexi kelli maaletoova ASi Kuldkroon juhatuse esimehe Kaupo Nõlvaku hinnangul võib uus maks soodustada salakaubandust. «Venemaal ja endistes SRÜ riikides on selline maks kehtestatud ja näiteks juveelikaubanduses moodustab must äri juba 90%,» nentis Nõlvak.
  Nõlvaku sõnul peab luksuskaupade maksustamist reguleeriv seadus olema väga täpselt sätestatud, muidu võib jälle üks valdkond hakata sõltuma ametnike suvast. «Enne eelnõu väljatöötamist peaksid ametnikud konsulteerima eriala spetsialistidega,» märkis Nõlvak.
  Mercedeseid maaletoova ASi Silberauto avalike suhete juhi Üllar Borni väitel võib kallimate autode lisamaksustamine kaasa tuua Eesti niigi vana autopargi muutumise veel vanemaks. «Kuldne aeg saabub remonditöökodadele ja kasutatud autode müüjatele,» nentis ta.
  Borni sõnul on nende müüdavad kallimad autod tegelikult tugev keskklass. «Luksuskaupade maksustamine peaks olema kehtestatud siiski väljaarenenud riikides, mida meie kohta öelda ei saa,» lausus Born.
  Valitsus otsustas oma teisipäevasel istungil kehtestada maksu luksuskaupadele, mis luksusautode puhul võib turuhinnale lisada kuni 50%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.