• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forbo kate edestas Armstrongi

  PVC-põrandakatted Forbo (maa-letooja AS Auma Expo) ja Armstrong (AS Lincona Konsult) võistlevad omavahel nagu Vestmann ja Piibeleht «Pisuhännast» -- kord on üks peal, kord teine. IV kvartalis, mis on põrandakattemüüjate edukamaid müügiperioode, edestas Armstrong Forbot rohkem kui miljoniga, kuid langes esimeses kvartalis poolteise miljoni võrra. Forbo langus ühiskondlike ruumide põrandakatete (eurostandard 31--34) osas oli kõigest ligi paarsada tuhat.
  Vaatamata sellele, et aasta esimene kvartal pole PVC-katete müügi tippaeg, tegi äriruumikatete osas rohkem kui miljonilise hüppe ülespoole Tarkett (AS Sveron). Tarketi läbimüüki on kahekordistanud ka AS Fanaal (Ehitusmaailm).
  Eluruumide põrandakatete puhul (eurostandard 21--23) läks Lincona Konsuldi Armstrongist ette Arpeks Kaubandus, mis kaupleb mitmete kodukatete kaubamärkidega (Prantsusmaa, Soome, Ungari).
  II kvartalis täheldavad PVC-katete maaletoojad tõusu. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.