• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga aktsiaportfellid tõid kahju

  Pank teatas, et aktsiaturgude riske arvestades vähendati juunis aktsiaportfelli 218 miljoni krooni võrra, aktsiate kauplemisportfelli vähendati 65%. Ühispanga asepresident Ülo Suurkask ütles, et kauplemisportfell on viidud miinimumtasemeni. «Kauplemisportfellis olevad aktsiad pidevalt muutuvad, kuid on likviidsed aktsiad,» märkis ta. Suurkask ütles ka, et portfelle praegu suurendada pole plaanis.
  Ühispank likvideeris täielikult Venemaa aktsiate portfelli. Küsimusele, millised aktsiad portfellis olid ning kui suur oli portfelli maht, Suurkask ei vastanud. «Praegu me ei kauple neil turgudel,» lisas ta. Suurkase sõnul Ühispank Venemaa aktsiaportfelli praegu uuendada ei kavatse.
  Panga finantstegevus on poolaastal tervikuna 5,7 mln kroonises kasumis tänu teenitud tuludele valuutavahetusest ja finantsturgudelt. Panga teates seisab, et võrreldes mullu esimese poolaastaga on kasum 35% võrra kasvanud. Sellel poolaastal sai Ühispank kokku 81,6 miljonit krooni kasumit, mullu samal ajal oli kasum üle 60 miljoni.
  Ühispanga bilansimaht oli juuni lõpuks 11,5 miljardit krooni, eelmise aasta lõpus oli see 9,5 miljardit, seega on bilansimaht kasvanud ligi 22 protsenti. Ühispanga omakapital oli 1,4 miljardit.
  Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles konkurendi majandustulemusi kommenteerides, et need on suhteliselt ootuspärased. Lõhmuse hinnangul on positiivne ka asjaolu, et Ühispank aktsiaportfelli vähendas. «Ka see, et Venemaa aktsiatest loobuti, on positiivne, nii tegime ka meie,» ütles Lõhmus.
  Seni on kolmest suurpangast oma majandustulemused avaldanud peale Ühispanga veel Hoiupank, kes sai esimesel poolaastal 85,8 miljonit krooni kahjumit. Hansapanga tulemuste kohta ütles Rain Lõhmus, et panga tulemused on arvatavasti valmis, kuid praegu liidetakse kokku grupi tulemusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.