Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispanga aktsiaportfellid tõid kahju

  Pank teatas, et aktsiaturgude riske arvestades vähendati juunis aktsiaportfelli 218 miljoni krooni võrra, aktsiate kauplemisportfelli vähendati 65%. Ühispanga asepresident Ülo Suurkask ütles, et kauplemisportfell on viidud miinimumtasemeni. «Kauplemisportfellis olevad aktsiad pidevalt muutuvad, kuid on likviidsed aktsiad,» märkis ta. Suurkask ütles ka, et portfelle praegu suurendada pole plaanis.
  Ühispank likvideeris täielikult Venemaa aktsiate portfelli. Küsimusele, millised aktsiad portfellis olid ning kui suur oli portfelli maht, Suurkask ei vastanud. «Praegu me ei kauple neil turgudel,» lisas ta. Suurkase sõnul Ühispank Venemaa aktsiaportfelli praegu uuendada ei kavatse.
  Panga finantstegevus on poolaastal tervikuna 5,7 mln kroonises kasumis tänu teenitud tuludele valuutavahetusest ja finantsturgudelt. Panga teates seisab, et võrreldes mullu esimese poolaastaga on kasum 35% võrra kasvanud. Sellel poolaastal sai Ühispank kokku 81,6 miljonit krooni kasumit, mullu samal ajal oli kasum üle 60 miljoni.
  Ühispanga bilansimaht oli juuni lõpuks 11,5 miljardit krooni, eelmise aasta lõpus oli see 9,5 miljardit, seega on bilansimaht kasvanud ligi 22 protsenti. Ühispanga omakapital oli 1,4 miljardit.
  Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles konkurendi majandustulemusi kommenteerides, et need on suhteliselt ootuspärased. Lõhmuse hinnangul on positiivne ka asjaolu, et Ühispank aktsiaportfelli vähendas. «Ka see, et Venemaa aktsiatest loobuti, on positiivne, nii tegime ka meie,» ütles Lõhmus.
  Seni on kolmest suurpangast oma majandustulemused avaldanud peale Ühispanga veel Hoiupank, kes sai esimesel poolaastal 85,8 miljonit krooni kahjumit. Hansapanga tulemuste kohta ütles Rain Lõhmus, et panga tulemused on arvatavasti valmis, kuid praegu liidetakse kokku grupi tulemusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lennud täituvad aina rohkem, kvaliteet paraneb sügisel
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.