• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma aktsia üllatas tõusuga

  Eilne Päev Tallinna börsil möödus palju rahulikumalt kui eelmised. Hansapanga aktsiat ja börsi kergitanud tugev ostusurve vaibus ja hinnatase stabiliseerus. ÄP indeks püsis kogu eilse päeva kitsas kümnepunktises vahemikus ja lõpetas esmaspäevaõhtuse sulgemistasemega võrreldes 0,18% kõrgemal, 413,70 punktil. Börsisüsteemi käive ulatus registreeritud 392 tehingus 43,75 mln kroonile.
  Enimkaubeldud oli küll Hansapanga aktsia, kuid päevakäive ulatus vaid 30,3 mln kroonini ja aktsia hind langes 0,34%. Likviidsematest aktsiatest paistis eile silma hoopis Norma aktsia, mille hind kerkis korraliku 4,02 mln kroonise käibe juures koguni 12,75%. Ilmselt on siingi tegemist mõne suurema ostukorraldusega, sest viimaste uudiste toel oleks üldist ostuhuvi Norma aktsiale raske loota.
  Hilisõhtul avaldas konsolideeritud poolaastatulemused Rakvere lihakombinaat. Kontserni poolaasta kahjum oli 23,4 mln kr, mille tingis ettevõtte börsile saadetud seletuste kohaselt Rigas Miesnieksi saneerimisega seotud kulud ning firma väärtuse amortisatsioon. Rohkem kui 15 mln kr võrra on kasvanud kontserni finantskulud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.