25. august 1998 kell 22:00

Norma aktsia üllatas tõusuga

Eilne Päev Tallinna börsil möödus palju rahulikumalt kui eelmised. Hansapanga aktsiat ja börsi kergitanud tugev ostusurve vaibus ja hinnatase stabiliseerus. ÄP indeks püsis kogu eilse päeva kitsas kümnepunktises vahemikus ja lõpetas esmaspäevaõhtuse sulgemistasemega võrreldes 0,18% kõrgemal, 413,70 punktil. Börsisüsteemi käive ulatus registreeritud 392 tehingus 43,75 mln kroonile.

Enimkaubeldud oli küll Hansapanga aktsia, kuid päevakäive ulatus vaid 30,3 mln kroonini ja aktsia hind langes 0,34%. Likviidsematest aktsiatest paistis eile silma hoopis Norma aktsia, mille hind kerkis korraliku 4,02 mln kroonise käibe juures koguni 12,75%. Ilmselt on siingi tegemist mõne suurema ostukorraldusega, sest viimaste uudiste toel oleks üldist ostuhuvi Norma aktsiale raske loota.

Hilisõhtul avaldas konsolideeritud poolaastatulemused Rakvere lihakombinaat. Kontserni poolaasta kahjum oli 23,4 mln kr, mille tingis ettevõtte börsile saadetud seletuste kohaselt Rigas Miesnieksi saneerimisega seotud kulud ning firma väärtuse amortisatsioon. Rohkem kui 15 mln kr võrra on kasvanud kontserni finantskulud.

Hetkel kuum