8. september 1998 kell 22:00

Võimsaim Baltikumis toodetav personaalarvuti on 450MHz Pentium II

Eelmisel nädalal teatas Intel Corporation Pentium II uue põlvkonna 450MHz protsessori turuletoomisest. Uus protsessor töötab nagu ka viimased kaks Inteli protsessoritüüpi 100megahertsisel mälusiinil ja on ehitatud 25mikronilisel tehnoloogial.

Uus protsessor on viimasest Pentium II 400MHz kiibist jõudlustesti tulemusel 10 protsenti võimsam.

Inteli OEM-partnerina on Microlinkil juba valmis uut protsessorimudelit kasutav Microlink VisionXi konfiguratsioon. Tänu aegsasti saadud tootenäidistele on sooritatud kõik vajalikud sobivustestid teiste komponentidega ja turustamist alustati juba koos ülemaailmse tutvustusega.

100MHz mälusiini kasutamise tulemusel suureneb oluliselt protsessori ja mälu vahelise andmevahetuse kiirus. Sellest tulenevalt on kasutusele võetud ka kiiremad, 100MHz SDRAM-mälud ja emaplaadid.

Uus protsessor on Inteli poolt toodetavatest personaalarvutite jaoks mõeldud mudelitest kiireim. Pentium II 450 pakub maksimaalset jõudlust PCdele, tööjaamadele ja lihtsamatele serveritele. Uusi ja kiiremaid mudeleid on oodata alles järgmisel aastal.

Protsessor sisaldab enesetesti ja monitoringu funktsioone, mis aitab IT juhtidel paremini arvutipargist ülevaadet saada.

Hetkel kuum