9. september 1998 kell 22:00

Hansapanga ostmine jätkus

Eile valitses Tallinna börsil taas Hansapanga aktsia. Rootslaste aktsiostude najal tõusis Hanspanga aktsia päevakäive kõigi aegade kõrgeimale -- 265,48 mln kroonini. Börsisüsteemi 288,29 mln kroonine päevakäive tähistas aga kõigi aegade teist tulemust (möödunud aasta 29. augustil oli käive 302 mln kr). ÄP indeks rallis Hansapanga jõulisel toetusel päevaga 7,06% ülespoole, sulgudes 499,66 punktil

Tallinna börsil vahetas eile omanikku veidi üle 4% Hansapanga aktsiatest ja hind kerkis 11,5%, 111,5 kroonile. Kes täpselt tehingute taga oli, pole teada. Maaklerite sõnul on aga S-E-Bankeni aktiviseerudes taas tegutsema hakanud ka Swedbank, kellel samuti olemas Eesti Panga luba tõsta oma osalus Hansapangas 33 protsendile.

Eile õhtul selgusid Forekspanga ja Investeerimispanga tehingu täpsemad tingimused. Üllataval moel on varem teatatud üle 50protsendine ostetav tükk kahanenud nädalaga vaid 33,6protsendiliseks. Tüki hind pole aga muutunud -- 114 mln kr. Forekspanga enda turuväärtus eileõhtuse sulgemishinna järgi oli 166,4 mln kr, seega vaid 46% rohkem kui maksab kolmandik Investeerimispangast.

Hetkel kuum