15. september 1998 kell 22:00

Lükandaken hoiab ruumi kokku

Lükandakna uus süsteem võimaldab lükandsüsteeme paigutada nüüd ka välisseina akendele ja rõduustele ning tagab täieliku sooja- ja helipidavuse. Lükandakna sulusesüsteem sulgeb raami ühtlaselt neljast küljest korraga ühe käepideme abil. Arhitektidele ja sisekujundajatele pakub lükandaken uusi võimalusi avade jaotamisel.

Lükandakna konstruktsiooni eripäraks on võimalus akent avada paralleelses suunas seinaga, seega puudub vajadus täiendava ruumi järele, mida oleks vaja akna avanemisel sissepoole.

Lükandakna avanev osa liigub siinidel mitteavaneva aknaosa ette. Aknaraam ja leng on valmistatud tasakaalustatud kolmekihilisest liimpuidust. Väljastpoolt saab akna katta alumiiniumprofiiliga, mis annab täiendava ilmastikukindluse.

Klaaside valik, viimistlus ja tihedus on samasugune nagu pakettakendel.

Viimistlemisel kasutatakse spetsiaalseid aknavärve, mille elastsus välistab kattevärvi koorumise ja pragunemise.

Lükandakna hind sõltub raami suurusest, akna juures kasutatavast klaasist, viimistlusest ning sulustest.

Hetkel kuum