27. september 1998 kell 22:00

Kui kallid on Õismäe korterite hinnad aasta pärast?

Kuipangad väljastavad laene suhteliselt karmidel tingimustel, on väga valivad klientide suhtes ja intress jääb praegusele tasemele, siis tõuseb Õismäe korterite hinnatase võrdeliselt palgatõusuga (10--20%). Kuna selles aasta teisel poolel prognoosib Pindi Kinnisvara kinnisvarahindade 10--20% langust, on aastane hinnamuutus (01.09.98--01.09.99) 5--15%.

Laenutingimuste soodsamaks muutumisel võivad hinnad 5--10% enam kallineda.

Olulisi hinnamuudutusi oodata ei ole. Võib toimuda väiksemaid hinnakõikumisi mõne protsendi ringis. Võrreldes teiste «mägedega» on Õismäe hinnad kõige kõrgemad, kuna majad on suhteliselt uued ja elukeskkond hea.

Kui pangad jätkavad laenude väljastamist ja on piisavalt inimesi, kes vajavad paremat elamispinda, ei ole oodata hinnalangust. Kindlasti aga ei tõuse hinnad samas tempos kui möödunud aastatel.

Õismäe on korteriostjate seas alati olnud väga nõutud piirkond. Tingitud on see linnaosa hästi väljaarenenud infrastruktuurist, kõrgest heakorrastatuse tasemest ning suhteliselt uutest korterelamutest. Linnaosa populaarsust suurendavad veelgi rajatavad teeninduskeskused Paldiski maantee Õismäe poolses otsas. Prognoosida võib hindade stabiilset ja vähest tõusu.

Õismäe korterite ühe ruutmeetri hind on suures osas võrdeline Eesti keskmise palgaga ning sõltuvalt keskmise palga kõikumisest on ka kinnisvara hinnad pidevas muutumises.

Hetkel kuum