• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põllumajandusministeeriumi pressiavaldus

  Põllumajandusministee-rium avaldab kahetsust ajalehes Äripäev 28. septembril ilmunud artikli üle, mis käsitleb liitumisläbirääkimisi Euroopa Liiduga, täpsemalt sõelumise algust põllumajandussektoris.
  Kahetsusväärne on juba kirjutise pealkiri «Euroliit näitab Eestile hambaid», mis võimendab artikli autori või toimetuse väärarusaama, nagu esitaks Euroopa Liit Eestile nõudmisi.
  Tegelikult Euroopa Liit seda ei tee ega peagi tegema, sest liituda soovivad riigid on võtnud endale vabatahtlikult kohustuse rakendada Euroopa Liidus kehtiv ühine seadustik (mis on eriti ulatuslik just põllumajandussektoris).
  Eestile on see siseriiklik küsimus, et poliitilise liitumisotsuse järel rakendada kõik Euroopa Liidu poliitikad ja nende elluviimisega seotud institutsioonid.
  Samuti on meie riik ise teatanud oma soovist liituda võimalikult vara. Järelikult saab Eesti ise valida Euroopa Liidu poliitikate rakendamise aja.Et liituja oleks suuteline Euroopa Liidu põllumajanduspoliitikat täies mahus rakendama, selleks peab Euroopa Liit vajalikuks protseduuride harjutamist kahe-kolme aasta jooksul enne liitumist.
  Sõelumisprotsessi algus andis Eestile selge pildi Euroopa Liidu ootustest. Ilmsiks tuli, et sõelumine ei keskendu niivõrd seaduste, kuivõrd nende rakendusmehhanismide olemasolule.
  Arusaamatu on ajakirja-niku hoiak, nagu ilmutaks Eroopa Liit omapoolsete ootustega partneri suhtes vaenulikkust. Veel vähem saab niisugust hoiakut uskuda põllumajandusministeeriumilt, sest Euroopa Liiduga ühinemine on meie põllumajandusele kasulik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.