• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Metallide hinnad Londoni metallibörsil langevad tõenäoliselt sel nädalal, sest ülemaailmne majanduse jahtumine teeb ärevaks nii tarbijaid kui ka diilereid. Murettekitavaks sümptomiks oli möödunud nädal, mil vaatamata dollari langusele, mis Euroopa ja Aasia tarbijatele oli väga soodne, ei toonud endaga kaasa kauplemise elavnemist. Analüütikute arvates on see märk, et metallide tarbimine tööstuse poolt väheneb.
  Dollari kursi tugevnemine tõstis eile väärismetallide, eriti hõbeda hinda. Hõbeda hinnaks fikseeriti eile Londonis 4,8450 dollarit unts, mis oli reedesest fiksingust 4,34 protsendi võrra madalamal. Kullauntsi pärastlõunane fiksing oli reedesest alla kahe dollari võrra madalam.
  Nafta hind jäi eile nii rahvusvahelisel naftabörsil Londonis kui ka New Yorgi kaubabörsil väheliikuvaks, sest kaks eri raportit andsid naftat eksportivate riikide organisatsiooni (OPEC) septembri ekspordi kohta vastukäivaid andmeid. Lähis-Ida majandusaruande järgi kasvas OPECi eksport 260 000, rahvusvahelise energiaagentuuri andmete põhjal aga kahanes 130 000 barreli võrra ööpäevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.