Reaali ähvardab devalveerimine

29. oktoober 1998, 00:00

Valuutaturud olid eile, vahetult enne kauaoodatud Brasiilia rahandusreformi plaani avalikustamist veidi närvilised. Turud kartsid, et Ladina-Ameerika suurima majandusega riik on sunnitud lähiajal devalveerima oma valuuta. On oht, et reform, mis sisaldab eelarvekärpimist ja maksukoormuse tõstmist, ei ole piisav, saamaks rahvusvaheliselt valuutafondilt 30 mld dollari suurust laenu. Brasiiliast on alates augusti lõpust, kui Venemaa devalveeris rubla, voolanud välja kapitali samasuguses mahus. Kui Brasiilia reaal devalveeritakse, eskaleerub protsess kogu Lõuna-Ameerika piirkonda ja lõppude lõpuks nõrgestab ka USA majandust. Teisipäeval avaldatud Ühendriikide tarbijausaldusindeks kukkuski viimase 22 aasta madalaimale tasemele. USA dollar langes uudiste mõjul penni võrra, liikudes 1,650 DEMi ümbruses. Toetust sai Ühendriikide valuuta kestvuskaupade tellimuste kasvust 0,9% võrra. Analüütikud prognoosisid 0,7protsendilist tõusu.

Kagu-Aasia finantskriisile stardipaugu andnud Tai baht kerkis viimase aasta kõrgeimale kursile. Investorid usuvad, et 16 kuud tagasi alanud Tai kriis hakkab peagi tänu IMFi abipaketile ja radikaalsele reformile mööda saama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing