• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reaali ähvardab devalveerimine

  Valuutaturud olid eile, vahetult enne kauaoodatud Brasiilia rahandusreformi plaani avalikustamist veidi närvilised. Turud kartsid, et Ladina-Ameerika suurima majandusega riik on sunnitud lähiajal devalveerima oma valuuta. On oht, et reform, mis sisaldab eelarvekärpimist ja maksukoormuse tõstmist, ei ole piisav, saamaks rahvusvaheliselt valuutafondilt 30 mld dollari suurust laenu. Brasiiliast on alates augusti lõpust, kui Venemaa devalveeris rubla, voolanud välja kapitali samasuguses mahus. Kui Brasiilia reaal devalveeritakse, eskaleerub protsess kogu Lõuna-Ameerika piirkonda ja lõppude lõpuks nõrgestab ka USA majandust. Teisipäeval avaldatud Ühendriikide tarbijausaldusindeks kukkuski viimase 22 aasta madalaimale tasemele. USA dollar langes uudiste mõjul penni võrra, liikudes 1,650 DEMi ümbruses. Toetust sai Ühendriikide valuuta kestvuskaupade tellimuste kasvust 0,9% võrra. Analüütikud prognoosisid 0,7protsendilist tõusu.
  Kagu-Aasia finantskriisile stardipaugu andnud Tai baht kerkis viimase aasta kõrgeimale kursile. Investorid usuvad, et 16 kuud tagasi alanud Tai kriis hakkab peagi tänu IMFi abipaketile ja radikaalsele reformile mööda saama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.