Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurhooneid ostavad välismaalased

  Riiklik uudisteagentuur ETA müüb talle kuuluvat Tallinna kesklinnas asuvat ajakirjandusmaja, mille esialgne hind oli 40 miljonit krooni. ETA peadirektor Neeme Brus sõnas eile, et maja ostuks on saadud mõned 20--25 miljoni krooni suurused pakkumused, kuid ostuhuviliste taust pole Eestiga seotud.
  Eestis pole kellelgi sellist raha välja laduda, ütles Brus. Jääb mulje, et ilma välisinvestorite huvita oleks sellist maja praeguses turusituatsioonis raske müüa, lisas ta.
  Brus välisinvestorite nimesid ei avalikustanud. Ta lausus, et turusituatsiooni tuleb arvestada ning et ETA kaalub pakkumisi.
  Ühispank pakub müüa endist Põhja-Eesti Panga hoonet Tallinna vanalinna äärel Pärnu maanteel. Ühispanga juhatuse esimehe Leho Lugna sõnul pole müük lootusetu, kuid ka tema kinnitas, et neli-viis ostuhuvilist on kõik välisfirmad, keda esindavad kohalikud kinnisvarafirmad või investeerimisfondid. Eile keeldus Lugna hoone hinda kommenteerimast.
  Eelmisel nädalal kinnitas Hansapanga haldusdirektor Andres Loigam, et Tallinnas Rävala puiesteel asuvat endist Hoiupanga peamaja soovivad osta Soome ja Suurbritannia investorid. Ka Loigami sõnul on huvilised tõsised, ehkki hetkel 140 miljoni kroonise hinnaga pakutava hoone ostuks pole veel lepingut sõlmitud. Välisfirmade nimesid ei nõustunud Loigam ütlema.
  Et teha kallid hooned investoritele atraktiivsemaks, otsitakse Hoiupanga ja Ühispanga hoonetele kõigepealt rentnikud, et välisfirma ei peaks kohalikul turul üürilisi otsima.
  Ameerika päritolu kinnisvaraärimees, kinnisvarafirma Ober Haus omanik ja juhatuse esimees Paul Oberscneider ütles, et Eesti firmadel pole praegu sellist raha, mida investeerida kinnisvarasse. «Firmadel on raha, aga seda on vaja ettevõtte arendamiseks,» sõnas ta.
  Välismaalaste huvi hoonete vastu mind ei üllata, sest Euroopas on rahakaid kinnisvarafirmasid, kes otsivad investeerimisobjekte, seletas Oberschneider. Ta põhjendas välisinvestorite madalamaid hinnapakkumisi turul valitseva suure riskiga. Eelmisel aastal olid hinnad kõrgemad, kuid ka risk väiksem, ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.