• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurhooneid ostavad välismaalased

  Riiklik uudisteagentuur ETA müüb talle kuuluvat Tallinna kesklinnas asuvat ajakirjandusmaja, mille esialgne hind oli 40 miljonit krooni. ETA peadirektor Neeme Brus sõnas eile, et maja ostuks on saadud mõned 20--25 miljoni krooni suurused pakkumused, kuid ostuhuviliste taust pole Eestiga seotud.
  Eestis pole kellelgi sellist raha välja laduda, ütles Brus. Jääb mulje, et ilma välisinvestorite huvita oleks sellist maja praeguses turusituatsioonis raske müüa, lisas ta.
  Brus välisinvestorite nimesid ei avalikustanud. Ta lausus, et turusituatsiooni tuleb arvestada ning et ETA kaalub pakkumisi.
  Ühispank pakub müüa endist Põhja-Eesti Panga hoonet Tallinna vanalinna äärel Pärnu maanteel. Ühispanga juhatuse esimehe Leho Lugna sõnul pole müük lootusetu, kuid ka tema kinnitas, et neli-viis ostuhuvilist on kõik välisfirmad, keda esindavad kohalikud kinnisvarafirmad või investeerimisfondid. Eile keeldus Lugna hoone hinda kommenteerimast.
  Eelmisel nädalal kinnitas Hansapanga haldusdirektor Andres Loigam, et Tallinnas Rävala puiesteel asuvat endist Hoiupanga peamaja soovivad osta Soome ja Suurbritannia investorid. Ka Loigami sõnul on huvilised tõsised, ehkki hetkel 140 miljoni kroonise hinnaga pakutava hoone ostuks pole veel lepingut sõlmitud. Välisfirmade nimesid ei nõustunud Loigam ütlema.
  Et teha kallid hooned investoritele atraktiivsemaks, otsitakse Hoiupanga ja Ühispanga hoonetele kõigepealt rentnikud, et välisfirma ei peaks kohalikul turul üürilisi otsima.
  Ameerika päritolu kinnisvaraärimees, kinnisvarafirma Ober Haus omanik ja juhatuse esimees Paul Oberscneider ütles, et Eesti firmadel pole praegu sellist raha, mida investeerida kinnisvarasse. «Firmadel on raha, aga seda on vaja ettevõtte arendamiseks,» sõnas ta.
  Välismaalaste huvi hoonete vastu mind ei üllata, sest Euroopas on rahakaid kinnisvarafirmasid, kes otsivad investeerimisobjekte, seletas Oberschneider. Ta põhjendas välisinvestorite madalamaid hinnapakkumisi turul valitseva suure riskiga. Eelmisel aastal olid hinnad kõrgemad, kuid ka risk väiksem, ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.