28. jaanuar 1999 kell 22:00

SEB tõi Ühispanka IFC

Ühelt poolt toetab laen panka, teisalt on järgmise sammuna võimalus investeerida Eesti suurettevõtetesse, kommenteeris laenuvõtmist Ühispanga president Ain Hanschmidt.

Ühispank suunab laenu eraisikute eluasemelaenudeks. Laenu tegeliku saabumiseni Ühispanka läheb veel paar-kolm nädalat, mis on vajalikud lepinguga kaasnevate formaalsuste täitmiseks, kinnitas Ühispanga asepresident Margus Schults. Poole aasta jooksul konverteerib Ühispank laenu aktsiakapitali, millega IFC saab 10% osaluse, lisas ta.

Investeerimisotsuse tegemisel oli põhiline faktor Rootsi panga Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) kolmandikuni küündiv osalus Ühispangas, kinnitas IFC Kesk- ja Lõuna-Euroopa osakonna direktor Harold Rosen. Sellega on lõppemas sügisel alanud strateegiliste investorite kaasamise etapp, tõdes Ain Hanschmidt. SEB omandas kolmandiku Ühispangast läinud sügisel.

Ühispank ei plaani võtta juurde uusi laene ega suurendada laenuprovisjone, ütles Hanschmidt. «Pigem refinantseerime senised välislaenud,» märkis ta. 4% provisjonimäära kogu laenuportfellist on praeguses majandusseisus pidanud piisavaks ka SEB, kelle majanduskriisist tervelt väljumise kogemusest on meil õppida, ütles Ühispanga nõukogu esimees Aare Urm.

Autor: Koit Luus

Hetkel kuum