Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välistähed tõotavad kasumit

  Ligi 4200 inimest mahutavas Tallinna linnahallis on maikuus kolme maailmakuulsa artisti kontserdid.
  2. mail esineb meessoost Vanessa Mae, kes mängib klaverit ehk Richard Clayderman. 6. mail annab kontserdi ooperimaailma kuldingel Sarah Brightman ja 19. mail laulab itaalia rokkartist nr 1 Zucchero. Esialgne plaan korraldada Zucchero kontsert 7. mail nurjus, sest staar läheb samal päeval Milanosse Itaalia kuulsaima artisti auhinda kätte saama.
  Claydermani kontserti korraldava Pasadena Grupi esindaja Artur Abdullajevi sõnul on üritus mõeldud intelligentsetele ja rikastele inimestele. Pileti hind on 250--1500 krooni.
  Claydermani honorarist ei soovi Abdullajev rääkida. «Kulud on üle miljoni krooni ja loodame teenida 300 000 krooni kasumit,» märgib ta.
  Pasadena Grupp hakkas Claydermani kontserdi korraldamisega tegelema kaks kuud tagasi. «Võtsime ühendust Claydermani administratsiooniga ja jaatav vastus tuli üllatavalt kiiresti,» ütleb Abdullajev. «Clayderman ei ole nii kapriisne kui popstaarid.»
  Sarah Brightmani maaletooja Is Music Groupi (IMG) omanik Lauri Laubre ootab samuti kasumit. «Mulle meeldib Brightman kui laulja ja tema siiatoomine on majanduslikult põhjendatud,» räägib ta.
  Pääsmeid Brightmani kontserdile sai broneerida jaanuari keskpaigast. Müüki jõudis neljandik 450--800 krooni maksvatest piletitest ja veel on jäänud mõned vabad kohad.
  Itaalia kuulsuse Zucchero kontserdi korraldab Gamma Agentuur. Peasponsoreiks on Ernesto Preatoni Grupp ja itaallastele kuuluv Demini kaubamaja.
  «Kui minust on saanud tuntuim Itaalia kaubamärk Eestis, siis on ju loogiline, et toetan itaalia kultuuri toomist Eestisse,» lausub Preatoni.
  «Piletite hinnad on Eestis liiga kõrgeks aetud,» põhjendab Gamma Agentuuri juht Vahur Kase Zucchero kontserdi piletite odavust -- kallimad piletid maksavad 330 krooni.
  Eesti Kontserdi turundusjuhi Alvar Mäe hinnangul on neil kolmel kontserdil eeldused õnnestuda. «Tallinnas on pool miljonit elanikku, ehk leidub 12 000 huvilisi,» sõnab ta.
  Eesti Kontsert võiks Sarah Brightmanile etenduse eest pakkuda umbes 441 000 krooni. Zucchero ja Claydermani honorarid on alla 1,5 miljoni krooni, räägib Mäe.
  Pasadena Grupp tõi Eestisse Modern Talkingu, Bad Boys Blue ja C.C. Catchi. IMG korraldas Rolling Stonesi, Michael Jacksoni ja Vanessa Mae kontserdid. Gamma Agentuur rõõmustas kuulajaid Depeche Mode'iga,
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturg lõpetas jaanuari kasumiga
Wall Street lõpetas tugeva jaanuari suurema kasumiga. Nüüd paljud investorid loodavad, et Föderaalreserv võtab vastu otsuse tõsta mõneks ajaks viimast korda intressimäära.
Wall Street lõpetas tugeva jaanuari suurema kasumiga. Nüüd paljud investorid loodavad, et Föderaalreserv võtab vastu otsuse tõsta mõneks ajaks viimast korda intressimäära.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.