Silva Männik • 20. mai 1999 kell 22:00

Sampo võttis üle Polaris Vara

Kindlustusinspektsiooni peadirektor Ellen Ridaste ütles, et Polaris annab Sampole üle kõik liikluskindlustuse ja vabatahtliku kahjukindlustuse lepingud. Sampo Kindlustusel puudub aga kõrge riskiastmega ja vähemüüdava garantiikindlustuse litsents, mistõttu neid lepinguid kindlustusinspektsioon Sampole üle ei anna. Ridaste sõnul antakse Polarise garantiikindlustuse lepingud üle kindlustusseltsi likvideerimise käigus või makstakse klientidele kandmata riski osas kindlustusmaksed tagasi.

Ridaste ütles, et Polaris Vara üldkoosolek on võtnud vastu otsuse kindlustusseltsi tegevuse lõpetamise kohta.

Sampo Kindlustuse juhatuse esimees Olavi Laido ütles, et eilsest on Polaris Vara kaubamärgi all sõlmitud kindlustuslepingute kindlustaja Sampo. «Polarise praegused töötajad võivad nüüd lepinguid sõlmida Sampo nimel,» lisas ta.

Hiljem hakatakse Polarise seniste kindlustusagentidega sõlmima ükshaaval töölepinguid, lubas Laido.

Polaris Vara kindlustusvõtjad, kellel on kehtivad kindlustuslepingud ning liikluskindlustuses kannatanud võivad endiselt pöörduda Polaris Vara esindustesse, kuid tekkinud kahju hüvitab Sampo.

Laido ütles, et Sampo Kindlustus investeerib Polaris-Vara reservide katteks ligi 30 miljonit krooni.

Lähinädalail peaks selguma Polaris Elu kindlustusportfelli ülevõtja. Esialgu on huvist teatanud vaid BICO Kindlustus.

Hetkel kuum