Andres Reimer • 23. mai 1999 kell 22:00

Väino Viilup lahkub

Eesti Põlevkivi nõukogu vabastas reedel Väino Viilupi juhatuse esimehe kohalt, kuid jättis ta ametisse peadirektorina. Juhatuse liikmetest pikendati eile lõppenud töölepingut ainult ettevõtte arendusdirektori Ago Siimuga, kes jätkab juhatuse esimehe kohusetäitjana kuni ettevõtte uue juhatuse esimehe ametisse nimetamiseni.

Eesti Põlevkivi reedel valitud nõukogu esimees, Kreenholmi Valduse ASi tegevjuht Meelis Virkebau ütles, et Viilupil on õigus kandideerida personaliotsingufirma korraldataval avalikul konkursil taas Eesti Põlevkivi juhatuse esimehe kohale. 70aastane Väino Viilup teatas, et ei kavatse senisele ametikohale tagasi konkureerida.

Viilup ütles reedel, et ta soovib töötada edasi Eesti Põlevkivi peadirektorina. «Kui uus juhatus otsustab, et ei soovi mind tegevdirektorina näha, lähen pensionile või mõnele väiksemale ametikohale,» rääkis ta.

Eesti Põlevkivi nõukogu otsustas kõiki ettevõtte juhatuse liikmeid premeerida hea töö eest poole aasta palga ulatuses. Viilup, kelle kuupalk on 60 000 krooni, teenib seega preemiana 360 000 krooni. Lahkumishüvitisena ettevõttest lahkumise korral on Viilupile ette nähtud 480 000 krooni.

Eesti Põlevkivi neljaliikmelisse juhatusse kuulusid seni Väino Viilup, Vello Tohver, Lembit Võlu ja Ago Siim.

Meelis Virkebau ütles, et ta pole veel otsustanud, kas toetada põlevkivikaevanduste ühendamist Kirde-Eesti elektrijaamadega. Ta ütles, et muudatuste põhikriteerium peab olema elektrienergia konkurentsivõimeline hind. Virkebau on Kreenholmi Valduse juhina kaalunud elektri kalliduse tõttu Eesti Energia teenusest loobumist ja elektri ostmist Venemaalt.

Eesti Põlevkivi eelmine nõukogu suhtus Eesti Energia juhatuse esimehe Gunnar Oki propageeritavasse Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi ühendamisse eitavalt. Majandusminister Mihkel Pärnoja teatas ametisse asumise järel, et ta on Eesti Energia monopoli lõhkumise poolt ega toeta monopoolsust tugevdavaid samme.

Hetkel kuum