Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETV püüab kahjumist vabaneda

  Eesti Televisiooni (ETV) peadirektor Toomas Lepp lausus eile, et telekanal nõuab maksuametilt tagasi 13,7 miljonit krooni, mida amet on ettevõttelt ebaõigelt nõudnud. «Kui saame selle raha tagasi, on ETV eelmise aasta kasum 4 miljonit,» väitis ta. Lepp lisas, et raha tagasisaamise protsess on käivitunud.
  ETV põhjendab oma nõuet audiitori järeldusotsusega, mille järgi on telekanal kasutanud käibedeklaratsioonide koostamisel metoodikat, mis ei ole kooskõlas käibemaksuseadusega.
  Maksuameti pressiesindaja Koit Luus teatas, et ETV on käibemaksu küsimuses ametiga kontakti astunud, kuid nõuet veel esitanud pole. Küsimus on selles, et kui asutusel või ettevõttel on ka muid funktsioone peale ettevõtluse, nagu ETV-l, siis käibemaksuseaduse järgi ei ole tal õigust nende pealt käibemaksu tagasi saada, rääkis ta. Luus lisas, et ettevõtluse ja mitteettevõtluse vahelised proportsioonid on ETV ise paika pannud.
  Ringhäälingu nõukogu liige Andres Herkel lausus, et ETV oli eelmisel aastal kahjumis sõltumata sellest, millise lahenduse saab maksuametiga peetav vaidlus. «Summa hajub mitme aasta peale, ainult 4 miljonit tuleb eelmisse aastasse,» rääkis Herkel.
  Herkeli sõnul on kahjum tingitud sellest, et ETV tootis rohkem programmi, kui eelarve ette nägi. Ülekulutused olid eelmise aasta teise poolaastal näha, aga ette ei võetud midagi, rääkis ta.
  Ringhäälingu nõukogu kinnitas üleeile hilisõhtul ETV eelmise aasta majandustulemused, mille kohaselt on ETV eelmise aasta kahjum 9,6 miljonit krooni. «Me kinnitasime või seaduse järgi koguni kiitsime heaks audiitori töö. See ei tähenda, et oleme ETV eelmise aasta majandustegevuse heaks kiitnud,» sõnas Herkel.
  Ringhäälingu nõukogu annab kahjumile hinnangu esmaspäeval. Selleks ajaks peaks Herkeli andmetel valmima ka ekspertiis Toomas Lepa sõlmitud lepingutele, mida ETV juhatus on nimetanud majandushuve kahjustavateks.
  Autor: Henrik Ilves
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Ryanair kärbib Vilniuses lende
Iiri odavlennufirma Ryanair teatas, et ei ava sel suvehooajal Vilniusest kaht lennuliini ning kärbib 11 liini väljumisi, vahendab Leedu majandusleht Verslo Žinios.
Iiri odavlennufirma Ryanair teatas, et ei ava sel suvehooajal Vilniusest kaht lennuliini ning kärbib 11 liini väljumisi, vahendab Leedu majandusleht Verslo Žinios.

Olulisemad uudised

Kolonel Grosberg: Venemaa suudab veel kaua täppisrakette edasi toota
Kuigi Venemaa on oma sõjaks varutud täppismoonast üle poole ära kulutanud, näitavad raketitükkide uuringud, et Venemaa on suutnud neid juurde toota, ütles kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.
Kuigi Venemaa on oma sõjaks varutud täppismoonast üle poole ära kulutanud, näitavad raketitükkide uuringud, et Venemaa on suutnud neid juurde toota, ütles kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.