• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapangal lõppes probleemne nädal

  Teisipäeval alates kella poole kolmest päeval ei töötanud Hansapanga makseautomaadid, internetipank ega äriklientidele suunatud programm Telehansa.
  Hansapanga suhtekorralduse spetsialisti Neeme Raidvere sõnul oli tegemist ühe serveri tehnilise rikkega. Ta rääkis, et rike ei olnud seotud Hansapanga sidesüsteemide ümberkorraldamisega, mis kestis reedest pühapäevani.
  «Raha võeti palju välja,» põhjendas Hansapanga IT osakonna juht Tõnis Sildmäe riket. «Server jõudis läbilaskevõimsuse piirini, ei suutnud enam teenindada,» seletas ta.
  23.--24. juunil olid Sildmäe sõnul vaid üksikud juhtumid, kus sularahaautomaadid olid lühiajaliselt korrast ära.
  Nädalavahetusel asendati Hansapanga vana server uue Hewlett-Packardi omaga. «Esmaspäeva hommikul peab kõik töötama perfektselt,» väitis Sildmäe. IT juht ei soovinud öelda, kui kallis oli panga infosüsteemide ühendamine ja serveri väljavahetamine. Ühispanga Sun Starfire'i server maksis 40 mln.
  Seoses infosüsteemide ühendamisega töötasid Hansapanga kontorid reedel kella 15ni, sai teha vaid sularaha sissemakseid. Pank oli kliente hoiatanud, et 26.--27. juunini võivad esineda lühiajalised häired sularahaautomaatide töös. Laupäeval olid Hansapanga harukontorid suletud. 24.--27. juunini ei töötanud Telefonipank, Pangaliin, 26. ja 27. juunil Telehansa ja Internetipank. Töötasid vaid Telepank ja Panganet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.