Tõnu Tramm • 2. september 1999 kell 22:00

August saatis Baltmotorsi hingusele

August on kuu, mille automüüjad parema meelega vahele jätaksid. Vaadates möödunud aastate müügitulemusi, siis hakkab uute autode müük suurenema alles septembrist.

Augustis on ostjatel tuhat muud tegemist: lapsi kooli saata, lõhkiläinud puhkuse-eelarvet lappida. Sestap on sügavalt sümboolne, et just augustis jõudis lõpule ASi Baltmotors maine teekond. Igati arvestatava koguse uusi autosid maha müünud firmal on järele jäänud vaid Tammsaare teel asuv kinnistu müügisalongiga ning 45 miljoni eest võlgu.

Ülejäänud Opelite esindajad rabelevad aga end hingetuks, et tagada Baltmotorsi autodele garantiiremont. Kõik oleks hea (ka remont on äri), kui Baltmotors poleks tehase aastasele garantiile veel omalt poolt kaht aastat otsa keevitanud. Näiteks Ascar endale sellist luksust lubada ei julge ning piirdub kokku kaheaastase garantiiga.

Küll aga tõi august kaasa ka ühe meeldiva üllatuse. Pealinna vallutav AS Vilojett tegi oma avamishindadega sellise müügitulemuse, mida ta ilmselt ka ise poleks lootnud. Pärnu ja Tallinna salongide peale müüdi kokku 51 uhiuut Mazdat.

Hetkel kuum