8. september 1999 kell 22:00

Sisekujundaja ei tunnista tööd omaks

Eelmisel neljapäeval avatud hotell Metropol on üks mitmest viimasel ajal sadama lähedal tekkinud öömajast. Iludus väiksemate kolleegide ja eelkõige ümbruse taustal.

Uue iluduse üldilme on skandinaavialik ja direktor Toonart Rääsk eeldab, et 70% külastajatest ongi sealtkandist. Majast ei puudu uusehitistele omane aatrium, mida Toonart Rääsk nimetab eestipäraselt valguskaevuks. Osade tubade aknad avanevad sinna ja ei ole avatavad.

Sisekujundaja Kristiina Voolaid on nii hoone kui omanike aadressil äärmiselt kriitiline ning oma tööks seda ei tunnista. Hotelli üldmulje on lausa kohutav. Kui mantlil nööbid lihtsalt odavamate vastu välja vahetada, pole üldmuljest mõtet rääkida, lisab ta nördinult. Temalt telliti küll sisekujunduse projekt, millest omanikud aga kinni ei pidanud. Enne teda oli Voolaiu sõnul objekti omanikel juba mitme sisekujundajaga probleeme tekkinud.

Valida võib tube pastelsetes toonides: roosa, sinakas, rohekas ja beezh. Sama värvigammat on kasutatud ka du?iruumis, mis mõjub igati stiilselt. Vaid du?ikardin tundub hotelli muidu moodsa kujunduse taustal veidi vanaaegne. Kõikides tubades on tugitool, mida saab vajadusel lahti tõmmata ja kolmanda voodina kasutada.

Kogu majas ei ole midagi liigset, iga ruutmeeter põrandapinda on otstarbekalt kasutuses. Kujundusele annavad omapära erksat värvi koridorivaibad. Samuti on tugevamaid värve kasutatud sviitides, kus seinu katab erinevalt muudest ruumidest bordüüriga tapeet.

Autor: Anu Tarvis

Hetkel kuum