• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas börs peab peatama kauplemise Norma aktsiaga?

  Uudised Norma liitumisest Autoliviga jõudsid üsna hulk aega tagasi avalikkuseni, kuid sündmust ennast ei ole siiani toimunud. Selles mõttes annab praegune ebameeldiv situatsioon väga palju võimalusi spekulatsioonideks. Kas börs peaks peatama kauplemise -- võib-olla see oleks antud hetkel isegi õige lahendus. Selliste segaduste puhul tekib alati kahtlus, et keegi kusagil teab midagi rohkem kui teised, st kahtlus siseinfo kasutamises, aga kõik investorid peavad olema ühtviisi informeeritud. Igal juhul ei ole selline segadus hea. Äripäeva pakutud lahendus tundub olevat mõistlik.
  Ma ei oska öelda, kas börs peaks seda tegema või mitte, sest tavaliselt sellisel ajavahemikul, kus noteerimiskomisjonil istungeid ei ole, jälgib börsi tegevust tegevjuhtkond ja esitab oma ettepanekud. Norma kohta on küsinud teisedki peale Äripäeva, mida teha Normaga, seepärast arvan, et seda arutatakse järgmisel noteerimiskomisjoni istungil.
  Ma ei ole praegu nii pingsalt jälginud, mis Norma ümber toimub, millised on aktsia hinna kõikumised, aga ilmselt ei ole eriti hea see, kui kogu aeg antakse justkui uusi uudiseid teatud tähtaegadega, aga mingit sündmust ei järgne, pean eelkõige silmas lepingu sõlmimist Autoliviga, mis on mitmeid kordi lükkunud. See võib ajada investorid ärevusse.
  See on komplitseeritud küsimus -- seaduslikult börs ei peaks seda tegema, teisalt -- mis tahes resoluutne vastus peab tuginema konkreetsel põhjendusel, mis eeldab täpselt ülevaadet sellest, mis toimub. Börs peaks eelkõige tegutsema oma reeglite ja veendumuste kohaselt. Kui nad otsustavad, et Norma aktsiaga kauplemist ei ole vaja peatada, siis ma ei ole sellele vastu, ja kui otsustavad peatada, mis siis ikka -- see on börsi otsustada.
  Ma ei ole viimasel ajal eriti hoolega börsi jälginud. Mis puutub sellesse, kui ettevõtte kohta liigub väga palju kuuldusi, siis olen tähele pannud, et Läänes on sellistel juhtudel kombeks kauplemine ajutiselt peatada, kuni olukord on selginenud. Sellises toimingus pole minu meelest midagi erilist ega hirmsat. Seda võtet on ka Tallinna börs kasutanud. Minu meelest on see mõistlik.
  Teisalt -- Tallinna börs on kujunenud rohkem suuremate tegelaste ja mõningate spekulantide, mitte rahva börsiks. Kauplemise peatmine mingi aktsiaga on aga kaitsevahend väiksemate, infot mitte omavate tegelaste jaoks. Kui neid on börsil suhteliselt vähe, siis pole sel meetmel vist erilist mõtet. Suurtele tegelastele ja spekulantidele on selle rakendamine ilmselt suhteliselt «kama».
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.