ÄP fototoimetus • 2. detsember 1999 kell 22:00

Automüüjad pööravad näoga itta

Novembris müüdi Eestis 809 uut sõiduautot, mis oli 17 autot vähem kui oktoobris. Samas suurenes oluliselt ekspordiks läinud autode arv. Kui septembris viidi Eestist välja 107 uut sõiduautot, siis novembris juba 172. Septembriga võrreldes on eksport suurenenud koguni 2,5 korda.

Suurima eksporditehingu teinud ASi Amserv Auto müügi- ja turundusjuht Marti Land tunnistas, et kätte on jõudnud aeg, mil kõik autofirmad hakkavad vanu suhteid idanaabritega üles soojendama. «Tuletasime meiegi meelde oma vanad sidemed,» lausus Land.

Ühtekokku müüs AS Amserv Auto koos teise Toyotade müüja ASiga Elke Auto Eestist välja 92 Toyotat. Jätkuvalt hästi lähevad ekspordiks ka Peugeot ja Hyundai, oluliselt tõusis novembris Volkswagenite eksport.

Siseturul tegi ainsana hüppe üles Daewoo, müües oktoobrikuu 29 auto asemel novembris 53 autot. Lõvisosa autodest moodustasid Daewoo Lanosed, millele tehti suur sooduskampaania.

Autor: ÄP

Hetkel kuum