• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad peavad tasuma töötajate tervisekontrolli

  «Tavaliselt saadab tööandja töötajad siia tööinspektsiooni käsul, vaid mõni üksik on teadlik seadusenõudest ja saadab ise,» lausus Medicoveri tervisekeskuse töötervishoiuarst Tiia Piho.
  Arstide sõnul on neil vähem probleeme väiksemate ettevõtetega, kellele ei käi mõne töötaja tervisekontrolli saatmine üle jõu. Mitmesaja töötajaga firmal tuleb selle eest tasuda kümneid kordi suuremaid summasid.
  Medicoveri uue tervisekeskuse töötervishoiu osakonna juhataja Juta Tammai ütles, et välismaal on ettevõtjad töötervishoiuarsti teenustest huvitatud, sest tööandja peab ise kinni maksma töötaja 35 haiguspäeva.
  «Meie tööandjad mõtlevad veel, et mis minul sellest, et töötaja on haige, selle maksab kinni haigekassa,» lausus Tammai. Riik maksis eelmisel aastal välja haigushüvitisi 455,8 miljoni krooni eest. Eestis esitati aastas ligi 379 000 haiguslehte, haiguspäevade arv ületas kokku 5,24 miljonit kalendripäeva.
  Ühe kindlustatu keskmine haiguspäevade arv oli eelmisel aastal kaheksa päeva, keskmiselt maksti ühele töötajale haigushüvitisi 701,6 krooni. Aastaga kasvas väljamakstud haigushüvitiste summa 17 protsenti ja haiguslehtede arv 6,5 protsenti.
  Polikliinikus maksab töötervishoiuarsti käest paberi saamine 70 krooni. Medicoveris maksab odavaim teenusepakett 300 krooni.
  Kõikidel töötajatel on kohustus läbida tervisekontroll ja neil on õigus nõuda töötervishoiu ja tööohutuse nõuetele vastavaid töötingimusi ja kaitsevahendeid. Juulis jõustunud töötervishoiu ja tööohutuse seaduse järgi saab ettevõtteid karistada rikkumiste eest trahviga, kuni kõik õigusaktid pole veel rakendunud, seda ei tehta.
  Seadus kohustab tööandjaid ostma tervisekontrolli teenust tegevusloaga töötervishoiuteenuste pakkujatelt. Praegu tegutseb Eestis ainult 32 atesteeritud töötervishoiuarsti. Uue seaduse toel on alustanud reklaamikampaaniat ka Medicover Rootsi-Eesti Tervisekeskuse AS.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.