• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutakursid ameerika mägedes

  Euro kurss liikus reedel nagu ameerika mägedes -- tõusis algul 0,8 protsenti 1,0242 dollarile, paari tunni pärast aga kukkus üle 1 protsendi 1,0126 USD-le. Analüütikute sõnul jätkub taoline suur kõikumine aasta lõpuni, sest finantsturud on jõulumeeleolu tõttu õhukesed.
  Euroopa ühisraha toetas neljapäeval avaldatud Saksamaa äriusalduse indeksi suur tõus, mis näitab eurotsooni suurima majanduse kosumist. Kinnitust positiivsetele ootustele oodatakse sel nädalal, mil Saksamaa Riigipank avaldab andmed oktoobri tööstustoodangu ja valitsuse impordihindade kohta.
  Euroopa kasvav majandus meelitab investoreid paigutama vara kohalikesse aktsiatesse, milleks vajatakse valuutat. Oodatakse ka baasintresside tõstmist Euroopa keskpanga poolt, mis vähendab intresside erinevust dollari- ja eurohoiuste vahel. Alates oktoobri algusest on deposiitide vahe kahanenud 320-lt baaspunktilt 279-le.
  Dollar on viimastel nädalatel surve all olnud ka Jaapani jeeni suhtes, sest saareiigi eksportöörid müüvad Ühendriikide valuutat jeeni vastu. Nad usuvad jeeni tugevnemist uue aasta algul ning seetõttu sõlmivad dollari müügi forward-lepinguid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.