21. veebruar 2000 kell 22:00

Kellele kuulub Hansatee suuromanik Infortar?

Seda peaks küsima Enn Pandi käest. See on tema tegevusvaldkond. Infortaril on esitajaaktsiad, mida äriseadustik lubab, ja sellepärast ma tõesti ei tea, kes sinna omanikeringi kuuluvad. Vähemalt niipalju ma võin öelda, et mina isiklikult sinna ei kuulu.

Miks on Infortari kasum suurem kui Hansateel -- Hansatee Grupp on ettevõte, tegelikult on olemas veel Hansatee kontsern, kuhu kuuluvad need laevandusfirmad, mis on registreeritud Küprosel. Infortar, olles laevaomanik, saab oma kõrge kasumi kontserni kaudu kapitali osaluse meetodil.

Mina ei tea, kes on Infortari omanikud ja ei teadnud seda ka siis, kui ma ise Infortari aktsionär olin. Ma teadsin seda, kui palju minu käes on aktsiaid, kui suur minu osa on ja millise protsendi aktsiakapitalist see moodustab, ning see oli ka kõik.

Ma ei tea, kui varjatud see omanikering on. Selle asja vastu tuntakse huvi, nagu ma aru saan. Aga seda, kes varjab või mitte, tuleb küsida nende isikute käest, kes on kantud firma B-kaardile või toimikusse.

Miks on Infortari kasum suurem kui Hansateel, ma ei tea. Ma ei ole ammu enam Infortariga seotud. Vahe võib tekkida erinevast majandusaastast. Hansatee majandusaasta lõpeb augusti lõpuga, Infortaril on minu teada kalendriaasta.

Infortar omab kuskil 50--51% Hansateest. Ma ei tea, kes need omanikud on. Ma olen küll Hansatee nõukogu liige, aga Hansatee nõukogus ei ole küll kordagi päevakorras olnud firma omanikettevõtete omanike ring. Nii et mina seda nimekirja teile ette lugeda ei oska.

Kasumite erinevust ma ei oska samuti kommenteerida. Ma olen Hansatee nõukogu liige. Õnneks ma ei ole Infortari nõukogu liige. Õnneks selles mõttes, et kui ma oleks, peaks ma seda teadma ja oskama teile vastata.

Ma arvan, et ei kommenteeri seda. Miks ma peaksin?

Äripäev on Hansatee aktsionär, kellel on Hansatee materjalid, aastaaruanded jne. Viimased kolm aastat on olnud kasumit ja Äripäev kirjutab nüüd esileheküljel, et Hansatee läheb pankrotti?

Vaatasin üle, miks on Infortari kasum suurem kui Hansateel. Keegi ei ole omanikest kuskile raha pannud. Infortari kasum on sellest, et Hansatee kasum on sisse arvestatud kapitali osaluse meetodil, täpselt samamoodi on sisse võetud laevafirmade kasum. Kui vaatate Hansatee Grupi kasumit, siis sealt saate selle kokku.

Hetkel kuum