Ülo Toomsalu • 19. detsember 2000 kell 6:17

Eliitrajooni krundihinnad tõusid lakke

Rocca al Mares Kopli lahe ääres paikneva Merirahu eliitelamurajooni 87 krundi hinnad on seniolematult kõrged, ületades üle kahe korra teiste eliitrajoonide ruutmeetrihindu, kirjutab Postimees.

Rajooni arendava Hestlingeri juhataja Aivar Aigro ütles, et kuigi tänasest müügil oleva 87 krundi ruutmeetrihind kõigub 2400 ja 2900 krooni vahel, on võimalike maaostjate seas juba praegu huvi suur ning tühjaks rajoon hoolimata kõrgest hinnast kindlasti ei jää.

?Me müüme Tallinna parimat elukeskkonda ning ka kõikvõimalike kommunikatsioonidega liitumine, nagu vesi ja elekter, on juba hinna sees,? lausus Aigro. ?Rajooni geograafiline asend on erakordselt hea - mets, meri ja linnalähedus on kõik olemas. Seetõttu on mõtet ala ka rohke raha eest arendada ja on võimalik sellise hinnaga krunte müüa.?

Merirahu kruntide ostjatena näeb Aigro eeskätt välisriikide saatkondasid, suuri välisettevõtteid ning Eesti suurettevõtete tippjuhte ja omanikke. Kogu 13hektariline kruntide ala saab endale ümber aia ning tulevaste elanike rahu hakkab lisaks turvameeskonnale valvama ka 48 tara külge kinnitatavat turvakaamerat.

Kruntide suurus tuleb 1350-1750 ruutmeetrit ning keskmiselt hakkavad krundid maksma ligi neli miljonit krooni.

Kuigi ostetud krundi peale maja ehitamine jääb täielikult tulevase elaniku hooleks, peab ta siiski arvestama teatud piirangutega. Nii saavad alale kerkida kuni kahekorruselised majad, samuti peavad majade välisvooder ning ka krunte ümbritsevad siseaiad üksteisega kokku sobima.

Hetkel kuum