Kesko tuleb uue logistikakeskuse kaudu Eesti jaekaubandusturule

Andres Kärssin 20. veebruar 2001, 00:00

Tallinna?Peterburi ja Tallinna?Tartu maanteede läheduses asuv Jüri logistikakeskus läks maksma 120 miljonit krooni ja see loob ligi 100 uut töökohta. Keskuses on 16 200 ruutmeetrit kasulikku pinda, millest sügavkülma nõudvatele kaupadele on ette nähtud 1000 ruutmeetrit.

Kesko Eesti juhataja Timo Hämälä sõnul näeb ettevõtte pikaajaline strateegia ette 25 protsendi haaramist siinsest jaekaubandusturust ning uus keskus pakub selleks uusi logistilisi lahendusi. Hämälä lausus, et sel aastal avab Kesko SuperNetto kauplused Tartus ja Pärnus.

?Citymarket esialgu Eestisse ei tule,? kommenteeris Hämälä Kesko jaekaubandusketi laienemisvõimalusi siin sel aastal. Samuti ei täpsustanud ta mõne Eesti jaeketi ülesostmisvõimalusi lähiajal.

Hulgikaubandus- ja logistikaettevõtte Smarten juhatuse esimehe Guido Kundla hinnangul hakkab Kesko uue logistikakeskuse kaudu varustama oma jaekaubandusketti.

?Kesko tuleb turule hulgilao kaudu,? tõdes Kundla. ?Teised tulevad vastupidi ? alguses tehakse jaekett ning siis hulgiladu.?

Märtsis tööd alustava hulgifirmade Jungent, Kaupmees ja Abestock ühise logistikafirma Via 3 L juhatuse esimehe Ago Raudsepa sõnul otsib Kesko endale väljundit jaekaubandusturule. ?Pole saladus, et Kesko on pidanud ostuläbirääkimisi Eesti kapitalil põhinevate jaekaubanduskettidega,? märkis ta. Siinsetest kettidest kuuluvad eestlastele Selver ja Säästumarket.

Raudsepp lisas, et hulgimüügiteenust pakkuva Kesko uus logistikakeskus ei konkureeri ainult logistikateenust pakkuva Via 3 L-ga.

Samas on tema sõnul põhjust ärevust tunda firmadel, kes on tegevad sügavkülmakaupade äris, sest Kesko on sellesse valdkonda kõvasti investeerinud.

Kesko Eesti tegutseb alates 1993. aastast ning firma põhitegevusala on toidukaupade import ja hulgimüük. 1994. aastal alustas Kesko Eesti Tallinnas Peterburi teel Cash & Carry hulgilaoga. Möödunud aasta mais avati Tallinnas Tammsaare teel esimene SuperNetto kauplus, selle aasta lõpuks laieneb SuperNetto ka Riiga.

Tänase seisuga annab Kesko Eesti tööd 220 inimesele ja planeeritud käive 2001. aastaks on üle 800 miljoni krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing