Valdo Randpere: loodan, et Eesti Pank ei luba monopoli

22. veebruar 2001, 11:17

IBM Eesti juhatuse esimehe Valdo Randpere sõnul pole Hansa- ja Ühispanga omanike ühinemisest sündiv monopol midagi head. 'Loodan, et Eesti Pank ei luba Eestisse sellist monopolpanka luua,' ütles Randpere.

'Ükski monopoli omav ettevõte ei mõtle selle peale, kuidas klientidel elu paremaks teha,' ütles Randpere. 'Hansapangal pole juba praegu sisuliselt konkurenti, kuid neile mõjuks väga hästi, kui võistleja tekiks.'

Randpere sõnul oleks Eestis ruumi lisaks praegustele pankadele veel ühele pangale, kes saavutaks ka suure turuosa, kui ta oleks piisavalt ambitsioonikas ja agressiivne. 'Ma tervitaks Handelsbankeni tulekut, nad võiksid saada üle oma häbelikkusest ja siia turule tulla,' rääkis Randpere.

Uudis Swedpanga ja SEBi ühinemisest tuli Randperele täieliku üllatusena. 'Pidin hommikukohvi kurku ajama, kui seda teadet Rootsi uudistes täna hommikul pool seitse nägin,' ütles Randpere.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing