Tele ja raadio liitmisel majanduskasu küsitav

Kristina Traks 22. august 2001, 00:00

Kultuuriminister Signe Kivi sõnul jäävad ETV ja Eesti Raadio järgmise aasta eelarve samale tasemele mis praegugi ja lisaks maksab riik ETV-le 80 miljonit krooni kompensatsiooni reklaamist loobumise eest. ?Majanduslik kokkuhoid on teisejärguline,? ütles Kivi. ?Arvude kokkulöömisega tegeletakse, kuid minuni pole jõudnud konkreetsed andmed miljonitest kroonidest, kui suur peaks kokkuhoid olema.?

Reklaam peaks ETVst ringhäälingu seaduse muutmise seaduse eelnõu järgi kaduma järgmisest aastast ja Eesti Raadiost alates 2005. aastast. 80 miljonist kroonist, mis ETV reklaamist loobumise eest kompensatsiooniks saab, tuleb 30 miljonit krooni kolmelt erakanalilt ning ülejäänu riigieelarvest.

ETV saab sel aastal riigilt 98 miljonit krooni, reklaamituludeks on planeeritud 50 miljonit krooni. Eesti Raadio saab sel aastal riigieelarvest toetust 75,2 miljonit krooni.

ETV reklaamidirektor Rivo Saarna ütles, et järgmisel aastal tõenäoliselt reklaam ETVst siiski ei kao. ?Praegu on valitsus võtnud vastu vaid seaduseelnõu, kuid selle peab ju veel riigikogu vastu võtma, president välja kuulutama ja alles pärast Riigi Teatajas avaldamist hakkab see kehtima,? rääkis Saarna. ?Seni töötame me nagu tavaliselt ja sõlmime reklaamilepinguid.?

Saarna sõnul sõlmitakse reklaamilepingud tavaliselt aastaks, mis tähendab, et enne järgmise aasta lõppu ei kao reklaam ETV eetrist kuskile. ?Samas pole üldse kindel, kas riigikogu sellisel kujul seaduse vastu võtab, arvestades riigieelarve defitsiiti,? lisas Saarna.

Kanal 2 juhatuse esimees Urmas Oru ütles, et vähemalt esialgu on olnud jutt, et tasu ringhäälingulubade eest on konstantne ning iga-aastaselt ei suurene. ?Meie ringhäälinguluba kestab aastani 2004. ja vähemalt selle ajani peame siis igal aastal ETV-le 10 miljonit krooni maksma,? ütles Oru.

Ringhäälingunõukogu liige Ignar Fjuk ütles, et auditit, kui palju kasu või kahju ETV ja Eesti Raadio liitmisest saab, pole veel tehtud. ?Auditit pole praegu veel tehtud, sest ETV majanduslik olukord alles hakkab paranema,? ütles Fjuk. Tema sõnul tehakse audit järgmise aasta alguses ja siis selgub ka, mis kasu võib liitmisest saada.

Fjuk ei osanud aga öelda, kust peaks kahe institutsiooni liitmisel kasu tulema, sest tehnoloogiad, mida tele ja raadio kasutavad, on täiesti erinevad. Ka ei ole Fjuki sõnul ringhäälingunõukogus arutatud ETV ja Eesti Raadio hoonete müüki.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing