10 oktoober 2001

Börsiülevaade: Saku üllatas heade müügitulemustega

Tallinna börsil poleks nagu viimaste nädalate rapsimist kunagi toimunud. Aktsiatega kaubeldi vaikselt ning hinnad liikusid peale Saku Õlletehase aktsia mõõdukalt allapoole.

Nagu head uudist ette aimates läks Saku Õlletehase aktsia ennelõunal tõusule ja lõpetas päeva 2,2% plussis, tasemel 58 krooni. Kella 13 paiku hea uudis tuligi, kui ettevõte teatas, et on suutnud kasvatada kolmandas kvartalis oma turuosa Eesti õlleturul 50% tasemeni.

Kuna esimese poolaasta kehvale tulemusele järgnes Saku teate põhjal kolmandas kvartalis õlleturul märgatav hüpe, võib arvata, et investeerimisfondid ja pangad, kes senini pidasid õlletootja aktsiasse investeerimist praegusel hinnatasemel küllalt mõttetuks, kergitavad aktsia väljavaateid.

Paari viimase nädala igavaima etteaste tegi Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia. Kui päeva esimesel poolel tundus, et senini ülimalt volatiilsust üles näidanud aktsia ei suuda oma kohalt liikudagi, siis päeva teisel poolel pööras aktsia kergelt miinusesse ja lõpetas 1,2% madalamal kui päev varem, hinnatasemel 59,50 krooni.

Tundub, et kes on tahtnud aktsiat osta, see on seda teinud ja vastupidi.

Nüüd lihtsalt oodatakse uusi uudiseid Telia võimaliku Baltikumi invansiooni osas kui ka Eesti Telekomi järgemisel neljapäeval avaldatavat kolmanda kvartali tulemusi.

Hetkel kuum