Sume sügis õunakoogiga

Mart Vabar 12. oktoober 2001, 00:00

Lisaks kogu aasta saadavaile välismaa õuntele on valminud selle sügise kodumaine õunasaak, millest tasub küpsetada üks vahva õunakook.

Kuigi tänapäeva inimestel kipuvad olema muud jumalad kui kodulõhnalised toidud, räägib soojalt ahjust võetud õunakook rahulikust kodusest elust, kus perenaisel on aega ise perele süüa valmistada; kus igaüks ei nahista omaette külmkapi kallal, vaid pere koguneb ühiselt laua ümber ahjusooja kooki maitsma. Meie esiisad ei kasutanud saiade-kakukeste valmistamisel valget nisujahu. Võtkem meiegi oma õunakooki küpsetades õppust vanast kombest ning ärgem segagem tainast liiga heledaks. Siiski, kui puhast nisujahu jääb taignasse alla poole, kipub kook muredavõitu olema ja kergesti laiali lagunema.

Retseptis on nisujahu hulka segatud kolmandik tervislikku Lõuna-Eesti traditsioonilist tatart, mis annab koogile huvitava maitse. Tulemus on tervislik ning igal juhul meeldejäävam kui poes müügil olevad vabrikumaiustused.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing