Eesti lapsed haiglasse viinud pulber polnud katk

06. november 2001, 10:43

Teisipäeva hommikul teatas Kuku raadios Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro, et viis last haiglasse viinud pulbrikiri ei sisaldanud antraksit, kirjutab EPL Online.

Tiiu Aro ütles, et nad teatasid Merimetsa haiglale teisipäeva hommikul, et lapsi pole vaja haiglas enam hoida, kuna antraksit saadetises polnud.

Laupäeval Rummus mänginud Aleksandra (13), Julia (13) ja Tanja (14) kiskusid Rootsi sõbralt kirja saanud Tanja (13) hoiatustest hoolimata lahti ribasulguriga kilekotikese, milles oli kergelt pruunika tooniga valge pulber.

Aro sõnul on kahtlus, et pulber pandi kirja sisse näiteks postkastis, sest postiljon ütles, et kui ta kirja kohale viis, oli see õhuke, nagu tavaline kiri. Kui lapsed tund aega hiljem ümbriku avastasid, oli see paks ja pehme.

Kui Tanja teatas pulbri maitsmisest ja nuusutamisest oma vanematele, kutsus tüdruku isa kohale päästeteenistuse, kes pakkisid pulbrikirja ja toimetasid tervisekaitseinspektsiooni laborisse analüüsimiseks. Amet otsustas Merimetsa haiglasse toimetada nii kirja saanud Tanja pere kui ka kolm naabrilast, kellest pereisa, kes polnud pulbriga kokku puutunud, lasti kohe koju. Seevastu tema abikaasa, peretütar Carmen ning kolm naabrilast pidid läbi tegema desinfitseerimise ja neile määrati tõhus antibiootikumikuur.

Tiiu Aro sõnul on saabunud tervisekaitseinspektsiooni 55 kahtlast saadetist, 50 on nad analüüsinud, viie puhul oli selge, et tegemist ei ole kahtlase objektiga. Analüüsitavaid saadetisi on inspektsiooni laekunud igalt poolt Eestist, välja arvatud Saaremaalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing