• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Helsingi börs heade uudiste mõju all

  Soome aktsiaturu üks suurimaid tõusjaid oli Sonera aktsia 15 tõusuga 5,75 eurole tänu Vodafone?i tugevatele poolaastatulemustele ja Sonera osalusega Saksa tütarfirma müügivõrgu laiendamisele.
  Nokia aktsia hüppas 7,77 võrra esmaspäevasest sulgumistasemest ülespoole, 26,49 eurole, pärast uudist, et firma ootab tugevat mobiiltelefonide müügi kasvu Hiinas käesoleval ja tuleval aastal.
  Nokia aktsia tõusule aitasid kaasa firma püüdlused kehtestada tulevikustandard tulevaste põlvkondade mobiilsidele. Evli panga analüütiku Karri Rinta sõnul näitab koondumisplaan, et osalised hakkavad jagama ühtset mobiilse interneti teenuste tarkvaraplatvormi olenemata mobiiltelefonitootja või mobiilsideteenuse pakkujast. ?Kui Nokia suudab laiendada oma domineerimist mobiilitarkvara osas, on pikaajaline potentsiaal märkimisväärne,? ütles Rinta. ?Strateegiliselt ühendas Nokia GSM-seltskonna, et avaldada survet CDMA tehnoloogiale, kuna ükski peamistest CDMA kasutajatest (Qualcomm, Sprint) pole liitunud koalitsiooniga,? ütles Rinta. ?Ei Microsoft ega Palm kuulu koalitsiooni, mis näitab, et Nokia propageerib aktiivselt Symbiani operatsioonisüsteemi mobiiliseadmete operatsioonisüsteemi standardina.? Koalitsiooni kuuluvad lisaks Nokiale AT&T Wireless, Cingular Wireless, MM02, NTT Docomo, Telefonica Moviles, Vodafone, Fujitsu, Matsushita, Mitsubishi Electric, Motorola, NEC, Samsung, Sharp, Siemens, Sony Ericsson, Toshiba ja Symbian.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.