14. november 2001 kell 22:00

ESEA juhid : muudatused maksusüsteemis pole tabu

Mõõdukate peasekretäri Tõnu Kõivu sõnul sümpatiseerib neile suurärimeeste avatud suhtumine maksupoliitikasse. ?Meile kinnitati, et muudatused senises maksusüsteemis pole ettevõtjatele tabu. See loob aluse loota solidaarsema maksukäsitluse sisseviimisele tulevikus,? kommenteeris Kõiv.

Mõõdukate esindaja riigikogu majanduskomisjonis Mihkel Pärnoja juhtis kohtumisel ärimeeste tähelepanu tõsiasjale, et Eesti rahvuslikku konkurentsivõimet ei määra üksi maksu- või tööjõupoliitika, vaid veelgi enam rahva haridustase. ?Seetõttu näeksid Mõõdukad rahvuslikku kokkulepet kindlasti laiemalt kui lihtsalt kitsas majanduspoliitiline dokument,? ütles Pärnoja.

Mõõdukate hinnangul tuleb rahvuslikus kokkuleppes kindlasti kajastada ka haridus- ja sotsiaalpoliitilisi teemasid.

Mõõdukate poolt osalesid kohtumisel erakonna esimees Toomas Hendrik Ilves, peasekretär Tõnu Kõiv, majandusminister Henrik Hololei, riigikogu majanduskomisjoni liige Mihkel Pärnoja ja rahanduskomisjoni liige Jaak-Hans Kuks. ESEAd esindasid Urmas Sõõrumaa, Aadu Luukas, Enn Veskimägi, Margus Reinsalu ja Jaak Saarniit.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum